Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere pentru energie 2023: Ce se întâmplă dacă pensionarii întârzie plata și le vin penalități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere pentru energie 2023: Ce se întâmplă dacă pensionarii întârzie plata și le vin penalități

Un nou proiect de ordonanță care vizează voucherele de energie se află în dezbatere publică, cu scopul de a clarifica toate cheltuielile care se pot acoperi cu bani de la stat.

Vouchere Energie 2023 – schimbările pe care trebuie să le știe românii

Cu ajutorul voucherelor pentru energie livrate românilor vulnerabili pe card electronic, din a doua jumătate a acestui an, nu se vor mai putea achita și penalități de întârziere. Cu alte cuvinte, vei putea în continuare să achiți facturi vechi la energie, având în vedere cât de mult întârzie furnizorii procesul de facturare, dar dacă întârzii cu plata din vina ta sau, pur și simplu, din lipsă de banii, penalitățile nu pot fi achitate din vouchere. Doar valoarea inițială a facturii poate fi plătită cu vouchere tichetele de energie de la stat.

Același proiect legislativ mai include și alte câteva reguli legate de acordarea ajutorului pentru energie. De exemplu, printre altele, se stabilește că “plățile pentru datoriile față de furnizorii de energie nu pot include penalități sau alte daune/ interese pentru plata cu întârziere a cheltuielilor cu energia, aceste cheltuieli fiind în sarcina beneficiarului de sprijin”.

Un alte detaliu important este că nu poți achita cu vouchere facturi care au fost eliberate pe persoane juridice, pe firmă. Întregul program a fost menit doar pentru persoane fizice. După cum se arată în proiectul pentru ordonanță aflat în dezbatere public, “documentul/ documentele justificativ/ justificative prin care se face dovada datoriei curente şi/ sau restante faţă de furnizorul de energie trebuie să fie emise exclusiv pentru persoane fizice”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea