Vouchere pentru alimente 2024: Cardurile sociale vor fi reîncărcate și anul viitor cu cei 250 de lei
Aproximativ 2,5 milioane de români beneficiază în prezent de ajutorul financiar oferit de stat, bani meniți pentru o masă caldă și diferite alimente. Oamenii beneficiază de un ajutor în valoare de 250 de luni la fiecare două luni.
Cu toate acestea, mulți se întreabă dacă vor mai primi acești bani începând cu anul viitor. Potrivit guvernanților, cardurile sociale vor fi reîncărcate și anul viitor cu cei 250 de lei.
„În acest moment există o diferenţă de 90.000 de noi beneficiari eligibili şi imediat după ce vor fi emise cardurile pentru aceste persoane, ele vor fi alimentate cu banii necesari. Mai mult, din negocierile avute înainte de domnul ministru Boloş, în acest moment de domnul ministru Câciu, aceste programe vor continua şi în exerciţiul financiar viitor. Vor fi prinse şi din 2024 încolo”, a mai afirmat premierul.
Mai mult de atât, guvernanții au precizat că următoarea tranșă de bani va fi încărcată pe data de 15 octombrie. Ultima tranșă de 250 de lei a fost încărcată în luna august.
„Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a explicat ministrul pentru Antena 3 CNN.
Există cazuri în care unele persoane nu primesc banii pe carduri la timp. Dacă se confruntă cu această situație, trebuie să se adreseze Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau instituțiilor subordonate MMSS (casele teritoriale de pensii/ agențiile județene pentru plăți și inspecție socială).
Persoanele care beneficiază de cardurile sociale
Românii care pot beneficia de cardurile sociale și de cei 250 de lei sunt următorii:
-pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
-persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
-familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
-familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
-familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
persoanele fără adăpost.
De asemenea, un aspect important care trebuie precizat, este faptul că aceste tichete pot fi folosite doar pentru produse alimentare sau mese calde. Banii sunt valabili 12 luni, iar amenzile sunt destul de mari pentru cei care încearcă să cumpere țigări sau alcool, de exemplu.
„Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă. Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, a transmis Ministerul.
Sursa: playtech.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare Postul Crăciunului 2024 este unul dintre cele două mari posturi din acest an, alături de postul Paștelui. Postul Crăciunul are o semnificație aparte în creștinism și de el sunt legate numeroase tradiții. Ce semnificație are postul […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii19 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ