Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vouchere pentru alimente 2023: Când vor fi încărcate cardurile în luna august 2023 cu noua tranșă în valoare de 250 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere pentru alimente 2023: Când vor fi încărcate cardurile în luna august 2023 cu noua tranșă în valoare de 250 de lei

Pe lângă pensiile cuvenite din luna august 2023, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și cei care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei vor primi suma de 250 de lei, bani care pot fi cheltuiți pentru a cumpăra alimente sau mese calde.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2023: Cum poți afla câți bani mai ai pe cardul social?

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În luna august va intra a patra tranșă de bani pentru alimente și mese calde

Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România”, în șase tranșe egale, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. A treia tranșă a fost virată în luna iunie, iar a patra tranșă va fi virată pe carduri în luna august.

Până în momentul de față, cardurile au fost încărcate deja cu trei tranșe. Prin urmare, românii defavorizați mai au de încasat încă 750 de lei în alte trei tranșe, toate acestea până la sfârșitul anului. Fiecare voucher are valabilitatea de un an și poate fi folosit o singură dată de beneficiar.

„Bugetul măsurii temporare Sprijin pentru România, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile”, se arată în textul de lege.

Citește și: Vouchere sociale 2023: Cine are dreptul la ajutorul social de 250 de lei

Românii care nu vor mai primi vouchere sociale în luna august

Programul „Sprijin pentru România” vine în ajutorul persoanele care au un venit net lunar mai mic sau egal cu 1.700 de lei pentru achiziționarea alimentelor de bază. Noua tranșa de bani va fi virată în luna august 2023, însă unele persoanele ar putea rămâne fără acești bani, chiar dacă sunt eligibili.

Românii care pierd dreptul la acest ajutor, conform Ordonanței de Urgență nr. 63 din 9 mai 2023, sunt cei care părăsesc țara, cei care sunt condamnați sau cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în textul OUG 63/9 mai 2022.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Jandarmii din Alba, alături de o familie cu 5 copii, din Berghin, rămași fără tată: Au pus mână de la mână pentru a le construi o locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jandarmii din Alba, alături de o familie cu 5 copii, din Berghin, rămași fără tată: Au pus mână de la mână pentru a le construi o locuință Jandarmii din Alba sunt alături de o familie cu 5 copii, din Berghin, rămași fără tată în urma unui tragic infarct. Aceștia au pus mână de la mână […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea