Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere facturi 2023: Vești bune petru românii care nu au intrat în posesia cardurilor de energie

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere facturi 2023: Vești bune petru românii care nu au intrat în posesia cardurilor de energie

Persoanele care nu au primit încă ajutorul pentru energie vor putea intra în posesia cardurilor până la finalul acestei luni.

Distribuția cardurilor prin care se acordă ajutorul de stat destinat plății facturilor la energie, fie cele curente sau restante, a început pe 1 februarie și urmează să se încheie săptămâna viitoare, potrivit Poștei Române. Astfel, cei ce nu au primit încă ajutorul pentru energie vor primi cardul cu primii 700 de lei în următoarele zile.

După cum anunța pe 1 februarie, Poșta Română “a dat startul (…) distribuirii cardurilor de energie pe care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) le oferă românilor vulnerabili ca sprijin pentru plata facturilor la energie. Cardurile vor fi împărțite etapizat, în toate județele țării, până la finalul lunii februarie”.

Așadar, nu toate cardurile au fost distribuite beneficiarilor, iar cei ce nu le-au primit ar trebui să intre în posesia lor până marțea viitoare, respectiv până în ultima zi de februarie.

“Sunt aproape 4 milioane de beneficiari care vor intra în posesia acestor carduri până la finalul lunii februarie, însă distribuirea se va face treptat. Până la data de 20 februarie, când vom avea posibilitatea de a plăti ajutorul de încălzire, cât mai mulți români urmează să intre deja în posesia cardurilor. Îi îndemn pe toți beneficiarii să aibă răbdare și încredere că vor primi aceste carduri în intervalul de timp anunțat, după cum sunt identificați pe liste, fiecare, conform graficului de distribuire”, a declarat Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene, la lansarea campaniei de distribuire a cardurilor.

Chiar dacă distribuția cardurilor de energie nu s-a încheiat, cei ce le-au primit deja pot folosi primii bani acordați luna asta pentru a efectua plata facturilor.

Ajutorul de 1.400 de lei, stabilit de OUG 166/2022, se acordă în două tranșe egale, de câte 700 de lei, în februarie și septembrie 2023.

Banii se pot folosi pentru compensarea prețului la energie, indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți sau alte materiale de încălzire.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea