Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere de vacanță 2023: Sindicatele din penitenciare se opun eliminării lor, pentru angajații cu salarii mari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere de vacanță 2023: Sindicatele din penitenciare se opun eliminării lor, pentru angajații cu salarii mari

Sindicatele din penitenciare se opun cu fermitate eliminării voucherelor de vacanță pentru angajații cu salarii brute mai mari de 10.000 de lei, susținând că această măsură ar afecta nivelul de satisfacție și loialitate al acestora față de locul de muncă.

Citește și: Vouchere sociale 2023: Cine are dreptul la ajutorul social de 250 de lei

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), propunerea președintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a renunța la aceste vouchere pentru bugetarii cu venituri mai mari este considerată drept discriminatoare și neconstituțională, în special pentru cei care cumulează salariul cu pensia.

Într-un comunicat dat publicității luni, FSANP a subliniat că introducerea voucherelor de vacanță a reprezentat o soluție benefică pentru industria turismului din România și a fost susținută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă. Sindicatele din penitenciare critică faptul că liderul PNL a avut o schimbare de poziție în această privință, considerând că incompetența și inconsecvența acestuia în luarea deciziilor potrivite pentru țară au stat la baza acestei schimbări.

Sindicaliștii susțin că nu mai au încredere în argumentația prezentată de Nicolae Ciucă, pe care îl acuză că, în timpul mandatului său în fruntea Guvernului, a adâncit datoriile României și nu a reușit să asigure un trai decent pentru sutele de mii de pensionari români.

FSANP argumentează că voucherele de vacanță au fost implementate cu scopul de a crește nivelul de satisfacție al angajaților și de a spori loialitatea acestora față de instituțiile în care lucrează.

În contextul anunțului făcut de PNL cu privire la măsurile de reducere a cheltuielilor, FSANP își exprimă opoziția față de renunțarea la acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetarii care câștigă peste 10.000 de lei lunar. Aceasta este doar una dintre propunerile PNL, care mai vizează diminuarea numărului șefilor din administrație, comasarea instituțiilor cu atribuții similare, reducerea cu 20% a numărului secretarilor de stat, scăderea numărului membrilor din Consiliile de Administrație, precum și limitarea costurilor cu telefonia mobilă și cu consumabilele în instituțiile publice.

Totuși, liberalii susțin protejarea mediului de afaceri și a investițiilor, menținerea TVA la nivelul actual pentru vânzarea de carte și manuale școlare. Propunerea PNL cu privire la voucherul de vacanță pentru angajații cu venituri mai mari de 10.000 de lei lunar rămâne un subiect de dispută și tensiune între partid și sindicatele din penitenciare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni Meteorologii anunţă că săptămâna viitoare vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Conform prognozei anunţate vineri, în săptămâna 13 – 20 mai, temperaturile se vor situa sub cele obişnuite în acest interval. Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024 Valorile termice vor fi apropiate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea