Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere de 15.000 de lei pentru persoanele care au nevoie de fertilizare in vitro. Cererile se depun din 5 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând cu 5 decembrie 2022, persoanele interesate de fertilizarea in vitro vor putea depune cereri pentru programul de fertilizare in vitro, prin care Guvernul acordă două vouchere în valoare totală de 15.000 de lei.

Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, în România, unul din cinci cupluri suferă de infertilitate, iar un tratament ”adecvat” costă aproximativ 3000 de euro, adică în jur de 15.000 de lei.

”Așadar, începând din 5 decembrie aș vrea să reținem cu toții această zi, se pot depune deja cererile – și fac această precizare pentru că am primit numeroase întrebări de când putem aplica la acest program – deci din 5 decembrie se pot pot depune online toate solicitările, pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu șină, cu birocrație, la adresa de email [email protected]. Vom publica această adresă, iar evaluarea va fi una cât se poate de rapidă, tocmai pentru ca cuplurile sau femeile singure care apelează la acest program să nu aștepte foarte mult.” – a anunțat Firea la ceremonia de lansare a programului organizată la Palatul Victoria.

Ea a dat asigurări că – chiar dacă plafonul pentru luna decembrie 2022 se va epuiza – “Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” va continua și în 2023, deoarece este susținut de coaliția politică PSD-PNL-UDMR.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reguli mai simple pentru internship: Tinerii ar putea avea șanse mai mari de a accesa stagii de practică. Propunere legislativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reguli mai simple pentru internship: Tinerii ar putea avea șanse mai mari de a accesa stagii de practică. Propunere legislativă O propunere legislativă, cu menirea de a stimula stagiile de practică și ocuparea tinerilor pe piața muncii, se află în dezbatere la Comisia de muncă din cadrul Senatului, pentru modificări ale actualei Legi a intership-ului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea