Rămâi conectat

Actualitate

Votaţi Nicolae Simina ! VOTAŢI PRIMARUL DE CARE ABRUDUL ARE NEVOIE!

Publicat

în

    Am ales să candidez la Primăria Abrud pentru dumneavoastră! Am luat această decizie pentru că am convingerea că locuitorii oraşului Abrud au dreptul la o viaţă mai bună, au nevoie de proiecte care să le asigure un viitor mai bun.
Voi munci alături de dumneavoastră, realizând proiecte de infrastructură în oraşul Abrud!
Voi lupta pentru atragerea şi sprijinirea investitorilor, pentru crearea de locuri de muncă. E clar că nu mai putem privi neputincioşi tinerii care pleacă să-şi facă un rost dincolo de graniţele ţării noastre. Ei au nevoie de locuri de muncă aici, acasă, şi pentru a ne atinge acest obiectiv nici un efort nu e prea mare.
M-am hotărât să candidez la primărie pentru dumneavoastră, pentru că oraşul Abrud are nevoie de altceva, are nevoie de un primar cu viziune, un primar al abrudenilor!
Sunt convins că împreună cu dumneavoastră voi reuşi să schimb în bine viaţa oraşului, a comunităţii.
EU POT SCHIMBA ABRUDUL!
Sunt abrudean şi convingerea mea este că pomul se cunoaşte după roade şi omul după fapte, după cum spune o vorbă din bătrâni. Toate realizările mele de-a lungul timpului demonstrează că sunt un om hotărât, demn şi perseverent, proiectele mele devenind rând pe rând realitate. Sunt candidatul Uniunii Social Liberale – USL, cea mai importantă forţă politică din ţară şi m-am hotărât să intru în lupta electorală împreună cu echipa mea de consilieri – oameni serioşi şi hotărâţi să schimbe faţa oraşului. Iată care sunt obiectivele noastre:
lAtragerea de investitori în zonă, ceea ce ne va ajuta să creăm locuri de muncă de care comunitatea are atâta nevoie. Vom veni cu o serie de facilităţi menite să-i convingă pe investitori să vină în zona noastră.
lAtragerea medicilor specialişti la Spitalul Oraşului Abrud, pentru că locuitorii zonei îşi doresc diversificarea serviciilor medicale şi vor ca personalul medical să le asigure o stare de sănătate cât mai bună.
lReabilitarea şi asfaltarea tuturor străzilor din oraş şi pietruirea străzilor vicinale – Badea, Cristea, Mecea, Selişte, Şerbina şi Soharu.
lRefacerea podurilor deteriorate – peste Cerniţa şi Abrudel – astfel încât circulaţia să se poată desfăşura fără probleme în acele zone.
lAccesarea fondurilor europene în principalele domenii de activitate, ţinând seama de faptul că acest important sprijin financiar poate duce la dezvoltarea oraşului.
lÎnchiderea şi ecologizarea rampei de gunoi menajer de pe Calea Bradului. Cu toţii avem dreptul să trăim într-un mediu mai curat şi de aceea trebuie să apelăm la fondurile europene pentru a reuşi să derulăm lucrările necesare pentru ecologizarea zonei. De asemenea, se impune eficientizarea sistemului de gestionare a deşeurilor în oraşul Abrud.
lSprijinirea micilor întreprinzători şi a fermierilor. O măsură importantă în acest sens este înfiinţarea sau reînfiinţarea unor puncte de lucru la Abrud – pentru APIA, Administraţia Finanţelor Publice şi pentru alte instituţii.
lValorificarea potenţialului turistic al oraşului şi al zonelor din împrejurimi. Dezvoltarea turismului în zonă este o şansă pentru bunăstarea comunităţii şi în acelaşi timp nu trebuie să uităm de cultura şi tradiţiile noastre, care trebuie sprijinite şi promovate de administraţia locală.
lSchimbarea locaţiei târgului pentru animale într-o zonă care să fie accesibilă în orice anotimp. De asemenea, se impune ca acest târg să fie dotat şi amenajat în conformitate cu normele UE.
ÎMPREUNĂ, PENTRU O VIAŢĂ MAI BUNĂ!
Am înţeles demult că nu poţi să fii fericit atunci când cei de lângă tine o duc rău. Menirea unui primar este îmbunătăţirea vieţii tuturor. Din păcate, sunt multe situaţii în care primarii se gândesc doar la propriile interese, uitând de comunitate. Am încredere în dumneavoastră că doriţi, la fel ca mine, binele localităţii şi de aceea, împreună cu echipa de consilieri locali ai USL, ne vom lupta pentru acest obiectiv. Vă prezint consilierii împreună cu care vom face totul pentru renaşterea Abrudului: 1. SIMINA NICOLAE; 2. ONEŢ CAMELIA; 3. NARIŢA ADRIAN PETRU; 4. NEMEŞ DAN IOAN; 5. MATEI IOAN; 6. PAŞCA DOREL GHEORGHE; 7. AVRAM NARCIS ROMEO; 8. LAZĂR DANIEL MIHAI; 9. CIOFLICĂ NICOLAE; 10. VASILACHE GHEORGHE LUCIAN; 11. GOMBOŞ VASILE RAUL; 12. GRUBER GHEORGHE; 13. MERA VASILE DAN; 14. BORZA CONSTANTIN; 15. ZGAIBA DAN; 16. IANCU GHEORGHE; 17. FAUR MARCEL IOAN; 18. FURDUI BOGDAN CĂTĂLIN; 19. NARIŢA CORNEL ADRIAN.
Viitorul stă în mâinile dumneavoastră, dragi locuitori ai oraşului Abrud. Vă aştept, în 10 iunie, să decidem împreună soarta comunităţii!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Persoanele care nu realizează analizele de prevenție ar putea fi amendate. Ministrul Sănătății: Oamenii trebuie convinși să participe

Publicat

în

Persoanele care nu realizează analizele de prevenție ar putea fi amendate. Ministrul Sănătății: Oamenii trebuie convinși să participe

Autoritățile din Sănătate intenționează să introducă sancțiuni pentru persoanele care nu merg la programele de prevenție, de la medicii de familie, însă sancțiunile ar fi simbolice, având rolul de a încuraja oamenii să realizeze analizele preventive.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Trebuie și partea cealaltă de convingere a oamenilor să participe”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reporter: Doamna (Adela – n.red.) Cojan (președintele CNAS – n.red.) vorbește de posibile sancțiuni pentru cei care nu merg la prevenție.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Există astfel de situații în multe țări, în care gradul de decontare a serviciilor medicale ține cont și de comportamentul preventiv al fiecărei persoane. Putem să gândim o astfel de soluție. Nu cred că e o soluție rea, cred că e o soluție care ar putea să stimuleze prezentarea la medic, dar, pe de altă parte, și medicii, mai ales cei de familie, trebuie să fie parte a acestui efort.”

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov: În România este un obicei ca autoritățile să sancționeze pe oricine pentru orice

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov: „Domnul ministru are dreptate. Există astfel de situații în alte țări, doar că ele nu sunt sub formă de sancțiuni directe. Pacientul plătește mai mult pentru boala pe care ar face-o dacă nu se prezintă la timp la controlul preventiv. Cam așa funcționează peste tot acest mecanism.

Pe de altă parte, în România este un obicei ca autoritățile să sancționeze pe oricine pentru orice, sperând că astfel va obține rezultate bune, ceea ce a arătat în timp că nu a fost adevărat.

Probabil că sancțiunile ar trebui să vină doar în urma unei fraude sau dacă oamenilor li se explică într-adevăr cât de important este acest lucru și refuză să facă asta.

În România a existat un contract între Casa de Asigurări și asigurat, astfel încât fiecare avea drepturi și obligații și trebuia să le respecte. Dacă ar fi existat în continuare acest contract, poate că ar fi fost posibile și sancțiuni. Nu mai există. Acest contract a fost desființat. Casa a decis să nu mai existe acest contract între fiecare om din țara asta care e asigurat la Sănătate și Casa de Asigurări, care ar trebui să-i ofere niște servicii la niște standarde.

Dacă oferi servicii preventive, te aștepți ca oamenii să vină dacă informezi, dacă explici, dacă le spui cât de important este acest lucru, dacă incluzi capitolul de comunicare, ori dacă începi prin a spune că vor exista sancțiuni probabil că foarte mulți dintre cei care vor auzi acest lucru vor fi revoltați și se obține efectul invers.

Pentru campaniile de informare, există INSP. Ei fac sau ar trebui să facă astfel de campanii pentru absolut orice lucru legat de sănătate, pornind de la prevenție până la inclusiv vaccinare, despre care tot vorbim de atâta vreme. Campaniile trebuie făcute de oameni care se pricep la asta împreună cu agenții care se pricep la asta, nu lăsate la întâmplare și nu făcute doar prin simple anunțuri.

Oamenilor trebuie să li se explice pe înțelesul lor. Pentru fiecare lucru care intervine în legislație să li se explice despre ce este vorba și de ce este el benefic.

Prevenția a ajuns o Cenușăreasă la noi. Nu mai avem timp să facem și nici fonduri nu se alocă foarte mult pentru asta. Există câteva analize preventive pe care le pot face oamenii, dar puține laboratoare fac aceste analize și ele sunt în număr foarte puțin, doar 2-3 analize pe care le poți prescrie pe niște bilete speciale, tipizate, care uneori se găsesc cu dificultate”.

Preşedintele CNAS: Asociaţiile de pacienţi ne cer acest lucru

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că, începând cu noul contract-cadru din 2023, cei care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenţie ar putea fi sancţionaţi.

„De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistenţei medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%. Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă «plata per capita».

Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii (…) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie. Încercăm să responsabilizăm populaţia în legătură cu propria sănătate.

Se practică în multe ţări, asociaţiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să-i sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie. Va intra în atenţia noastră odată cu noul contract-cadru din 2023″, a spus Cojan la Senat, la dezbaterea „Hepatitele virale post-pandemie – drumul spre eliminare, o provocare”, potrivit Agerpres.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Statele membre ale Uniunii Europene vor primi vaccinuri împotriva variolei. Anunțul ministrului Sănătății

Publicat

în

Statele membre ale Uniunii Europene vor primi vaccinuri împotriva variolei. Anunțul ministrului Sănătății

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat în cursul zilei de vineri faptul că fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei, iar solicitarea inițială a României este de 1.000 de doze de vaccin.

„Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, întrebat în ce stadiu se află achiziţia de vaccin împotriva variolei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alexandru Rafila a adăugat sunt puţine ţări care au acest vaccin şi va trebui să existe un mecanism de distribuţie al acestuia prin intermediul HERA.

„A fost doar o discuţie informală (despre achiziţionarea de vaccin – n.r.), dumneavoastră vreţi nişte răspunsuri pe care nu le are nimeni, nici la Comisia Europeană. Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global.

Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră”, a menţionat Rafila.

Discuțiile cu privire la vaccinul împotriva variolei vin după ce tot mai multe țări europene au identificat cazuri de variola maimuței.

Deocamdată, România nu a identificat niciun caz de infectare cu variola maimuței. De asemenea, nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire, potrivit unui cominicat transmis de Ministerul Sănătății la finalul săptămânii trecute.

Ministerul Sănătății precizează că variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Firmele din străinătate care își mută sediul în România primesc facilități fiscale: Anunțul lui Nicolae Ciucă

Publicat

în

Firmele din străinătate care își mută sediul în România primesc facilități fiscale: Anunțul lui Nicolae Ciucă

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat vineri noi facilități fiscale pentru firmele din străinătate care vin și își mută sediul în România.

De asemenea, sunt luate în vizor și firmele care vor să înceapă procesul de retehnologizare. Șeful Guvernului nu a oferit mai multe explicații, cel puțin pentru moment.

„Am discutat şi ne-am gândit că este foarte important ca, pe lângă schema de ajutor de stat care se alocă investitorilor, în mod deosebit pentru cei care măresc numărul de locuri de muncă, să venim cu o altă schemă de ajutor de stat cu două direcţii principale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prima vizează retehnologizarea, tehnologii noi în economia românească, iar cea de-a două e cea prin care asigurăm facilităţi firmelor care îşi relocă activitatea pe teritoriul României”, a spus Ciucă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare