Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj – Eczacibasi Istanbul, meciul anului în voleiul românesc | Semifinală de gală la Tg. Mureș în Cupa CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj versus Eczacibasi Dynavit Istanbul, în prima manșă a semifinalelor Cupei CEV, programată mâine, 23 februarie, de la ora 19.00, la Tg. Mureș, reprezintă meciul anului în voleiul românesc (jocul urmează să fie televizat pe Digi Sport 4).

Formația din “Mica Romă” a realizat deja o performanță remarcabilă prin accederea pentru a 4-a oară în ultimii 5 ani în penultimul act al unei întreceri continentale.

Eczacibasi reprezintă un club imens la nivelul voleiului european feminin și face parte din adversarii de gală cu care gruparea din Alba s-a duelat în diversele competiții de pe “Bătrânul continent”, nume precum Imoco Conegliano, Vakifbank Istanbul, Dinamo Moscova sau Volero Zurich. Antrenorul formației turce, lider în Sultanlar Ligi, cu un punct peste Vakifbank (ce are 3 titluri consecutive), este Ferhat Akbas (35 de ani), o cunoștință mai veche, turcul aflat pe banca tehnică a CSM-ului București în 2018, când s-a câștigat singurul titlu. Iar lotul de care dispune puternica formație din Istanbul este unul stelar. Printre “tigroaice” se regăsesc “galacticele” din Serbia Tijana Bošković (24 de ani, din 2015 la Eczacibasi) și Maja Ognjenović (37 de ani, oponentă a Blajului, în 2016, cu Nordmeccanica Piacenza, în Champions League), jucătoare uriașe ale voleiului mondial. Glumind puțin pe această temă, probabil că salariul Tjanei Bošković este mai mare decât întregul buget al echipei de volei din Ardeal pentru un sezon! Iar acestor două vedete să mai adăugăm doar pe talentata Hande Baladin (ex-Galatasaray), pe McKenzie Adams (SUA) și pe belgianca Laura Heyrman ca să întregim imaginea oponentului Blajului, Eczacibasi fiind cotată drept favorită incontestabilă.

Chiar dacă nu a mai câștigat campionatul în țara semilunei de un deceniu, Eczacibasi deține recordul în privința titlurilor adjudecate (28, 17 la rând), a Cupei Turciei (9 trofee) și a Supercupei Turciei (în 5 rânduri, ultima în 2020). Mai mult a câștigat de două ori Campionatul Mondial al Cluburilor (2015 și 2016), unde are și finala din 2019 și locul al 3-lea din 2018, s-a impus în 2015 în Liga Campionilor, iar Cupa CEV și-a adjudecat-o în două rânduri (1999 și 2018, în finală cu Minchanska Minsk, când MVP a fost  Tijana Bošković).

Sursa foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea