Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște, derby pentru titlu, astăzi, ora 19.00, în Sala “Timotei Cipariu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în penultima rundă a sezonului regular a Diviziei A1 la volei feminin, în Sala “Timotei Cipariu”, se dispută derby-ul campionatului între Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, un meci de o însemnătate aparte în lupta pentru câștigarea trofeului.

De la ora 19.00, în direct la TVR 3, va fi încleștare lângă fileu, așteptându-se o asistență numeroasă și o atmosferă incendiară, în condițiile în care au fost eliminate toate restricțiile cauzate de pandemie. Cele două rivale, fosta și actuala campioană, sunt desparțite în prezent de două puncte, gruparea de lângă Turnul Chindiei aflându-se în față și în contextul unei restanțe a oponentelor, ce vor întâlni Dinamo vineri, tot acasă, de la aceeași oră. Este clar că va fi un duel pentru supremație al cărui rezultat va cântări enorm în economia luptei la vârf, mult așteptatul și doritul succes al Blajului însemnând preluarea primei poziții în ierarhie, dar și netezirea drumului spre cucerirea trofeului suprem în voleiul autohton.

CSM Târgoviște are 16 victorii consecutive, ultimul eșec fiind înregistrat la Voluntari (2-3 în 6 noiembrie 2021). În acest răstimp campioana en-titre, ce a cucerit titlul în premieră ediția trecută, a mai pierdut puncte în deplasările de la Lugoj, Medgidia și, surprinzător, la Bacău. “Mândria Albei” a fost bulversată la începutul lunii februarie de probleme cauzate de cazurile de infectare cu COVID 19, rezultând un program condensat la maximum (5 jocuri în Divizia A1 în 9 zile!), fiind angrenată și în Cupa CEV, eliminată în semifinale de puternica Eczacibași Istanbul. În Divizia A1, în acest an Blajul s-a împiedicat la Voluntari (înfrângere, 2-3, în 12 februarie), iar luni a trecut hopul intern cu CS Medgidia (3-1, după ce a fost condusă pe tabelă).

Prin prisma ultimelor rezultate directe, trupa tehnicianului italian Giovanni Caprara deține ascedentul moral al celor 5 jocuri consecutive adjudecate, 4 în sezonul precedent, plus acel 3-0 clar din tur, în 20 decembrie, când a produs ardelencelor primul insucces stagional, Blajul având la ora acelui meci 5 puncte în față și șansa de a se desprinde aproape decisiv. De partea cealaltă, ardelencele s-au revanșat în disputele din celelalte două întreceri interne, 3-1 la Cluj-Napoca (semifinalele Cupei României, 20 ianuarie 2021) și același scor la Brașov (30 septembrie), în Supercupa României, meci ce a deschis sezonul.

Foto: Elis IORDACHE (FRV)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea