Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj – CSM Lugoj 3-2, după un meci dramatic! Campioana, primele seturi și primele puncte pierdute în Divizia A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana Volei Alba Blaj a suferit mult în Sala “Timotei Cipariu” în derby-ul rundei a 4-a a Diviziei A1, cu CSM Lugoj, coșmarul acestui sezon, obținând o victorie în cinci seturi, scor 3-2 (22-25, 25-22, 15-25, 25-14, 16-14).

Un meci spectaculos și în același timp dramatic, o încleștare superbă, care a durat 123 de minute, în care Blajul a revenit de la 0-1 și 1-2, impunându-se în cele din urmă după mari emoții, setul decisiv fiind o copie în miniatură a întregii partide, cu răsturnări de situații: 2-4, 6-4, 8-6, 8-10, 14-11 și apoi 14-14 după  ce oaspetele au anulat 3 mingi de meci!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La 3 săptămâni distanță de eșecul suferit, după 9 ani, împotriva grupării din Banat în semifinalele Supercupei României, când s-a ratat primul trofeu al stagiunii, echipa din “Mica Romă” a avut parte de o nouă replică extrem de dârză a oponentelor. În căutarea revanșei, deținătoarea titlului a avut o evoluție modestă, oscilând momentele bune cu cele în care a decepționat, căderi de neînțeles, rezultând un meci pe muchie de cuțit, disputat într-o atmosferă electrizantă, o sală plină. Lugojul a condus în două rânduri, cu 1-0 și 2-1, primele seturi din campionat pierdute de ardelence, care în cele din urmă au reușit să întoarcă rezultatul și să se impună cu 3-2, la tie-break, după o confruntare în care au suferit mult, cu probleme în preluare și la nivelul coordonatoarei.

Un prim parțial extrem de echilibrat în care Blajul a deținut un avantaj fragil (17-15, 20-18) și a condus la 21-20, însă oaspetele și-au adjudecat 4 puncte succesive și au preluat conducerea. În al doilea set, Volei Alba Blaj a realizat o serie de 5 puncte la rând, distanțându-se la 10-5, însă a intervenit o relaxare și scorul a devenit egal, 13-13, mergându-se cap la cap până la 18-18, când gazdele și-au asigurat avantajul liniștitor (22-19 și 24-20). În al 3-lea set, formația din Ardeal a fost de nerecunoscut, deși a condus cu 7-4 la un moment dat! Lugojul a dominat fileul cu 5 puncte consecutive, a preluat avantajul (13-9) și a controlat autoritar meciul: 17-11 și 24-14, diferențe rușinoase pentru campioană. Blajul s-a trezit după dușul extrem de rece, iar al 4-lea set l-a avut la discreție, câștigat fără emoții: 25-14, pentru a împinge meciul în decisiv.

Blajul a trăit periculos până la final, întrucât oponentele au anulat 3 mingi de meci, iar Lugojul a pierdut al 3-lea meci cu 2-3!

Săptămâna viitoare sunt alte două dispute, la Craiova (miercuri, 16 noiembrie) și acasă cu Știința Bacău (sâmbătă, 19 noiembrie), pentru ca în etapa a 7-a Volei Alba Blaj să stea (26 noiembrie). La fel ca în supercupă, Aliona Martiniuc – 24 de puncte și Yelisaveta Ruban – 17 de puncte – au fost principalele pericole, oaspetele mizând pe libero-ul Silvija Popovic  (au intrat Ramona Rus și Daiana Roman). La Blaj principalele realizatoare au fost Jovana Kocić – 18 puncte și Gergana Dimitrova – 17.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 17 puncte, Slađana Mirković – 6 p, Raisa Ioan – 4 p, Bojana Milenković – 13 p, Victoriia Russu – 13 p, Jovana Kocić – 18 p, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Georgiana Faleș – un punct, Iarina Axinte, Jovana Cirković, Andrea Kossanyiová, Sorina Miclăuș – două puncte, Andreea Ispas (l).

FOTO: Nicu GOGA, „Radio Blaj”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea