Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj – CSM Lugoj 3-2, după un meci dramatic! Campioana, primele seturi și primele puncte pierdute în Divizia A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana Volei Alba Blaj a suferit mult în Sala “Timotei Cipariu” în derby-ul rundei a 4-a a Diviziei A1, cu CSM Lugoj, coșmarul acestui sezon, obținând o victorie în cinci seturi, scor 3-2 (22-25, 25-22, 15-25, 25-14, 16-14).

Un meci spectaculos și în același timp dramatic, o încleștare superbă, care a durat 123 de minute, în care Blajul a revenit de la 0-1 și 1-2, impunându-se în cele din urmă după mari emoții, setul decisiv fiind o copie în miniatură a întregii partide, cu răsturnări de situații: 2-4, 6-4, 8-6, 8-10, 14-11 și apoi 14-14 după  ce oaspetele au anulat 3 mingi de meci!

La 3 săptămâni distanță de eșecul suferit, după 9 ani, împotriva grupării din Banat în semifinalele Supercupei României, când s-a ratat primul trofeu al stagiunii, echipa din “Mica Romă” a avut parte de o nouă replică extrem de dârză a oponentelor. În căutarea revanșei, deținătoarea titlului a avut o evoluție modestă, oscilând momentele bune cu cele în care a decepționat, căderi de neînțeles, rezultând un meci pe muchie de cuțit, disputat într-o atmosferă electrizantă, o sală plină. Lugojul a condus în două rânduri, cu 1-0 și 2-1, primele seturi din campionat pierdute de ardelence, care în cele din urmă au reușit să întoarcă rezultatul și să se impună cu 3-2, la tie-break, după o confruntare în care au suferit mult, cu probleme în preluare și la nivelul coordonatoarei.

Un prim parțial extrem de echilibrat în care Blajul a deținut un avantaj fragil (17-15, 20-18) și a condus la 21-20, însă oaspetele și-au adjudecat 4 puncte succesive și au preluat conducerea. În al doilea set, Volei Alba Blaj a realizat o serie de 5 puncte la rând, distanțându-se la 10-5, însă a intervenit o relaxare și scorul a devenit egal, 13-13, mergându-se cap la cap până la 18-18, când gazdele și-au asigurat avantajul liniștitor (22-19 și 24-20). În al 3-lea set, formația din Ardeal a fost de nerecunoscut, deși a condus cu 7-4 la un moment dat! Lugojul a dominat fileul cu 5 puncte consecutive, a preluat avantajul (13-9) și a controlat autoritar meciul: 17-11 și 24-14, diferențe rușinoase pentru campioană. Blajul s-a trezit după dușul extrem de rece, iar al 4-lea set l-a avut la discreție, câștigat fără emoții: 25-14, pentru a împinge meciul în decisiv.

Blajul a trăit periculos până la final, întrucât oponentele au anulat 3 mingi de meci, iar Lugojul a pierdut al 3-lea meci cu 2-3!

Săptămâna viitoare sunt alte două dispute, la Craiova (miercuri, 16 noiembrie) și acasă cu Știința Bacău (sâmbătă, 19 noiembrie), pentru ca în etapa a 7-a Volei Alba Blaj să stea (26 noiembrie). La fel ca în supercupă, Aliona Martiniuc – 24 de puncte și Yelisaveta Ruban – 17 de puncte – au fost principalele pericole, oaspetele mizând pe libero-ul Silvija Popovic  (au intrat Ramona Rus și Daiana Roman). La Blaj principalele realizatoare au fost Jovana Kocić – 18 puncte și Gergana Dimitrova – 17.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 17 puncte, Slađana Mirković – 6 p, Raisa Ioan – 4 p, Bojana Milenković – 13 p, Victoriia Russu – 13 p, Jovana Kocić – 18 p, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Georgiana Faleș – un punct, Iarina Axinte, Jovana Cirković, Andrea Kossanyiová, Sorina Miclăuș – două puncte, Andreea Ispas (l).

FOTO: Nicu GOGA, „Radio Blaj”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea