Rămâi conectat

Sport

Voinţa Savini Due Sebeş – baraj pentru promovarea în Liga Naţională! *Se modifică sistemul, 14 echipe în elită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vointa Savini Due Sebes handbal 19Divizionara secundă Voinţa Savini Due Sebeş are şanse de promovare în Liga Naţională de handbal masculin, FRH fiind foarte aproape să modifice sistemul competiţional. Astfel, la propunerea cluburilor din zona retrogradării, va fi adoptată măsura creşterii numărului de echipe la 14, în loc de 12, caz în care nu va mai retrograda nimeni. În principiu se discută varianta unui turneu de baraj pentru accederea în elită, cu 4 formaţii, ultimele clasate în Liga Naţională, locurile 11 şi 12, respectiv ocupantele poziţiilor secunde în cele două serii din Divizia A. „Important este să terminăm noi pe locul al doilea şi apoi vom vedea cum vom aborda eventualul baraj de promovare. Categoric că este o şansă în plus”, a declarat antrenorul Alexandru Weber (Voinţa Savini Due Sebeş). De asemenea sunt şanse mari ca o asemenea hotărâre să fie aplicată şi în cazul handbalului feminin din eşalonul secund, caz în care HC Alba Sebeş ar fi avantajată dacă termină pe locul al doilea, în bătălia cu contracandidatele CSM Slatina şi Mureşul Tg. Mureş.

*Mai sunt 6 etape

La acest turneu de promovare au urma să participe CSM Bucureşti şi Univ. Bucovina Suceava (din Liga Naţională), respectiv CSM Călăraşi sau Ştiinţa Bacău (Seria A), Voinţa Savini Due Sebeş, HCM Făgăraş sau HC Argeş Piteşti (Seria B). Conjudeţenii se plasează momentan pe locul al treilea, la egalitate de puncte (31) cu HCM Făgăraş (ce are un meci mai mult), iar HC Argeş Piteşti are 28 de puncte. Până la finele returului mai sunt 6 etape, iar Sebeşul are un meci dificil la Piteşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea