Rămâi conectat

Politică Administrație

Voicu Paul folosește ILEGAL bani publici pentru promovarea electorală. BEC a admis sesizarea USR – PLUS și panourile stradale vor fi înlăturate

Publicat

în

Voicu Paul folosește ILEGAL bani publici pentru promovarea electorală. BEC a admis sesizarea USR – PLUS și panourile stradale vor fi înlăturate

Voicu Paul și echipa PNL folosesc ILEGAL bani publici pentru promovarea electorală, bani cu care au realizat panouri stradale asociate candidatului liberal și pe care le-au amplasat în zone publice din Alba Iulia. Alianța USR-PLUS a luat atitudine față de această faptă ilegală și a sesizat zilele trecute Biroul Electoral. În urma analizării dovezilor depuse, BEC Alba Iulia a decis, sâmbătă, admiterea plângerii USR-PLUS și a obligat Primăria Municipiului Alba Iulia să înlăture toate materialele care promovează electoral candidatul PNL.

Situația este cu atât mai gravă cu cât toate aceste materiale ar fi fost realizate cu bani europeni, obținuți pentru diferite proiecte ce se află în implementare în Alba Iulia. Având în vedere gravitatea acestor fapte și presupunerea rezonabilă a existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni, CEREM PUBLIC autorităților competente să se sesizeze și să pună în mișcare cercetarea prealabilă în acest caz. Amintim faptul că domnul Voicu Paul deține în prezent o calitate specială de demnitar public, respectiv viceprimar cu atribuții de primar și nu are dreptul legal să folosească în scop electoral bani publici pentru promovare. Știm că este campanie electorală, însă nimeni nu este mai presus de lege și legea trebuie să fie respectată de oricine, indiferent de calitatea politică sau publică pe care o are.

În fapt, atât în perioada de precampanie electorală, cât și după declanșarea perioadei legale a campaniei electorale, domnul Voicu Paul a folosit panouri de afișaj stradal, care aparțin Primăriei Municipiului Alba Iulia, amplasate pe domeniul public, pe care au fost expuse diferite afișe cu proiecte realizate sau proiecte pe care aceeași instituție intenționează să le realizeze în perioada următoare.

Electrica Furnizare Discount

Pe fiecare dintre afișele respective apare sigla Municipiului Alba Iulia și de asemenea este scrisă sintagma #CreștemAlbaIulia. Aceeași sintagmă, #CreștemAlbaIulia, apare pe toate materialele publicitare de campanie electorală care aparțin candidatului la funcția de primar al municipiului și care în prezent ocupă funcția de viceprimar cu atribuții de primar, Voicu Paul. Astfel, se asociază imaginea acestui candidat cu realizările administrației publice locale, cu imaginea unității administrativ-teritoriale și cu promisiunile pe care Primăria Municipiului Alba Iulia le-a angajat față de comunitate.

Fapta domnului Voicu Paul și a echipei Partidului Național Liberal este o dovadă clară a modului în care administrația locală a municipiului Alba Iulia a ajuns să folosească bugetul local în mod ILEGAL, DISCREȚIONAR și pentru AVANTAJUL UNOR GRUPURI DE INTERESE (de această dată pentru interesul politic). Aceasta este dovada că acești oamenii au confiscat în ultimii 30 de ani Alba Iulia și se comportă ca stăpâni feudali pe propria feudă. E timpul să spunem STOP, să oprim hoția și risipa banului public, dar mai ales e timpul să redăm Alba Iulia albaiulienilor!

Explicații legale:

Această practică este ILEGALĂ și încalcă mai multe prevederi legale, printre care amintim art. 14 alin. 1 și 2 și art. 33 din Legea 334/2006 care stabilesc faptul că „este interzisă folosirea resurselor financiare, umane şi tehnice aparţinând instituţiilor publice … pentru sprijinirea activităţii partidelor politice sau a campaniei electorale a acestora, altfel decât în condiţiile stabilite de legile electorale” și de asemenea „se interzice finanţarea în orice mod a campaniei electorale a unui partid, a unei alianţe a acestora sau a unui candidat independent de către o autoritate publică”. Costul afișelor respective a fost achitat de către administrația publică locală din bugetul public sau din bani europeni, iar panourile respective pe care au fost amplasate fac parte din domeniul public și sunt în proprietatea unității administrativ teritoriale.

Printr-o astfel de practică vădit nelegală, se încalcă egalitatea de șanse a tuturor competitorilor electorali, creându-se un tratament discriminatoriu între candidații la funcția de Primar al Municipiului Alba Iulia. În conformitate cu prevederile Codului bunelor practici în materie electorală, Linii directoare și raport explicativ, adoptat de Comisia europeană pentru Democrație prin Drept în cadrul celei de-a 52 Reuniune Plenară (Veneţia, 18-19 octombrie 2002) în Secțiune I pct. 2.3. lit. a) pag. 8 se statuează faptul că „egalitatea șanselor trebuie să fie garantată în mod echitabil partidelor şi candidaţilor. Aceasta impune o atitudine neutră din partea autorităţilor de stat, în special în ceea ce priveşte: i. campania electorală; ii. reflectarea alegerilor de către mijloacele de informare în masă, în special de media publică; iii. susţinerea materială a partidelor şi campaniilor electorale de către stat”. Recomandări similare sunt cuprinse și în Manualul Consiliului Europei pentru organizațiile societății civile la paginile 54 și 56, unde se specifică faptul că autoritățile sunt obligate să acționeze imparțial și să trateze partidele politice și candidații la alegerile electorale în egală măsură în ceea ce privește finanțarea publică și alte aspecte legate de campanie. Astfel, candidatul respectiv a obținut un avantaj electoral față de competitorii săi prin faptul că, urmare a deținerii calității de viceprimar și ulterior viceprimar cu atribuții de primar, își arogă realizările administrației publice locale în nume personal și își asumă proiectele începute și aflate în derulare ale unității administrativ teritoriale.

În urma acestor dovezi clare și a expunerii încălcărilor legale, Biroul Electoral de Circumscripție Alba Iulia a decis să admită plângerea Alianței USR-PLUS care cerea instituției Primarului Municipiului Alba Iulia luarea măsurii administrative a îndepărtării tuturor afișelor de acest gen, în care sunt promovate realizările administrației publice locale sau proiectele de viitor și pe care apare sintagma #CreștemAlbaIulia, de pe raza întregului municipiu.

Este o primă victorie împotriva celor care au confiscat Alba Iulia. Adevărata victorie va fi în 27 septembrie când albaiulieni își vor recâștiga Alba Iulia.

Biroul de presă al Alianței USR – PLUS Alba Iulia

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare