Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Voi trei veți dispărea!”: Bărbatul din Alba care, orbit de gelozie, a amenințat cu maceta mai multe persoane și-a primit condamnarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Voi trei veți dispărea!”: Bărbatul din Alba care, orbit de gelozie, a amenințat cu maceta mai multe persoane și-a primit condamnarea

Un bărbat din Alba, a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 1 an 1 lună și 10 zile de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violente și amenințare.

În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 08.07.2023, în jurul orei 13:00, în timp ce se afla la domiciliul persoanei vătămate, din Ocna Mureș, având asupra sa, disimulată, o macetă, inculpatul a adresat amenințări cu acte de violență persoanelor vătămate spunându-le: Voi trei veți dispărea! și, ulterior, în aceeași zi, în jurul orei 16.30, în timp ce se afla la domiciliul persoanei vătămate, a aplicat lovituri cu un cutter persoanelor vătămate, cauzându-le leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 11-12 zile de îngrijiri medicale.

În fapt, instanța reține că inculpatul şi numita au fost căsătoriţi până în anul 2020 când s-a pronunţat desfacerea căsătoriei, însă au continuat să locuiască împreună în imobilul situat administrativ în oraş Ocna Mureş unde inculpatul petrecea doar weekendul, în timpul săptămânii fiind plecat la muncă.

Ulterior separării, numita a început o relaţie cu persoana vătămată, petrecând timpul zilei la locuinţa acestuia din Ocna Mureş şi revenind seara la locuinţă.

Deoarece în seara zilei de 07.07.2023 a aflat de la un prieten al concubinului că inculpatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i teamă de inculpat, numita s-a hotărât să rămână la locuinţa concubinului.

Ca urmare, în ziua de 08.07.2023, în jurul orei 11:30, inculpatul s-a deplasat la locuinţa concubinului fostei soţii, însă a fost îndepărat din locuinţă de către fratele concubinului persoanei vătămate.

La scurt timp, în jurul orei 13:00, inculpatul, purtând cu acesta o macetă în teacă, învelită într-un hanorac, a revenit la locuinţa persoanei vătămate şi a intrat în curtea imobilului unde a adresat cuvinte injurioase şi ameninţări personelor vătămate .. şi … şi fostei soţii, transmiţându-le acestora: „Voi trei veţi dispărea!”. Observând obiectul purtat de către inculpat, persoanele vătămate au alertat orgenele de poliţie care s-au prezentat la locul incidentului, îndepărtându-l pe inculpat de locuinţa acestora.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de apel se depune la Judecătoria Aiud.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare