Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vladimir Putin a dat numele de ”Transilvania” unui regiment de artilerie din armata rusă: ”Un pas care ar putea fi interpretat drept o provocare”

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul de la Kremlin a numit un regiment din armata rusă ”Transilvania”. Vladimir Putin a semnat decrete prin care unități ale armatei ruse sunt denumite după orașe/regiuni ucrainene, poloneze, germane și române, un pas care ar putea fi interpretat drept o provocare de către aceste țări, scrie Radio Free Europe.

De exemplu, regimentul 6 de tancuri a primit numele de „Regiment de Gardă Lvov”, Regimentul 68 de tancuri – „Regiment de Gardă Jitomir-Berlin”, Regimentul 163 de tancuri – „Regiment de Gardă Nejinskii” – toate după orașe din Ucraina.

Regimentul 400 de artilerie a primit numele de onoare „Transilvania”, după regiunea din România. Un alt regiment, 381 artilerie, a primit numele de onoare „Regiment de Gardă Varşovia”, după capitala Poloniei.

Decretele sunt semnate de Putin la 30 iunie 2018. În ele se specifică faptul că titlurile onorifice sunt acordate „în scopul de a păstra tradițiile istorice militare glorioase și de a educa militarii în spiritul devotamentului față de patrie“.

Sursa: știripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea