// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Vladimir Putin a dat numele de ”Transilvania” unui regiment de artilerie din armata rusă: ”Un pas care ar putea fi interpretat drept o provocare”

Liderul de la Kremlin a numit un regiment din armata rusă ”Transilvania”. Vladimir Putin a semnat decrete prin care unități ale armatei ruse sunt denumite după orașe/regiuni ucrainene, poloneze, germane și române, un pas care ar putea fi interpretat drept o provocare de către aceste țări, scrie Radio Free Europe.

De exemplu, regimentul 6 de tancuri a primit numele de „Regiment de Gardă Lvov”, Regimentul 68 de tancuri – „Regiment de Gardă Jitomir-Berlin”, Regimentul 163 de tancuri – „Regiment de Gardă Nejinskii” – toate după orașe din Ucraina.

Regimentul 400 de artilerie a primit numele de onoare „Transilvania”, după regiunea din România. Un alt regiment, 381 artilerie, a primit numele de onoare „Regiment de Gardă Varşovia”, după capitala Poloniei.

Decretele sunt semnate de Putin la 30 iunie 2018. În ele se specifică faptul că titlurile onorifice sunt acordate „în scopul de a păstra tradițiile istorice militare glorioase și de a educa militarii în spiritul devotamentului față de patrie“.

Sursa: știripesurse.ro

Facebook 

Un răspuns la Vladimir Putin a dat numele de ”Transilvania” unui regiment de artilerie din armata rusă: ”Un pas care ar putea fi interpretat drept o provocare”

  1. Ceaca 03.07.2018 la 18:34

    Dupa ce Bratianu, a lasat rusilor “Tezaurul Romaniei”, ca rusii sa nu se opuna “alipirii Transilvaniei”, setea de bani a lui Putin la facut pe acesta sa “avertizeze miticii”, ca daca nu reinoiesc plata, ar putea sa piarda Transilvania! POanica totala in “satul cu ministri” de pe Dambovita!