Rămâi conectat

Actualitate

Vizita președintei Ungariei în România. Marcel Ciolacu: „Trebuie avută o discuție, fără exagerări”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vizita președintei Ungariei în România. Marcel Ciolacu: „Trebuie avută o discuție, fără exagerări”

Președintele Ungariei, Katalin Novák, face prima vizită într-o țară străină și a ales ca destinație chiar România. Novak a aterizat, joi, la Cluj-Napoca și se pare că va participa la ceremonia la care István Beke şi Zoltan Szőcs, cei doi secui condamnaţi pentru terorism, după ce au fost acuzaţi că au încercat să detoneze o bombă la parada de Ziua Naţională a României, vor fi premiaţi de un ONG cu sediul la Budapesta.

Marcel Ciolacu i-a ordonat lui Bogdan Aurescu să reacționeze, dacă președinta Ungariei va participa la ceremonie.

”Totuși, provocarea nu a avut-o domnul Kelemen Hunor. Trebuie avută o discuție, fără exagerări. Din câte știu, avem un ministru al afacerilor externe. În acest moment, statul trebuie să reacționeze prin Ministerul de Externe.”, a cerut Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Cei doi etnici maghiari au fost eliberaţi anul trecut din închisoare, după ce au stat patru ani în spatele gratiilor. Celor doi li se va acorda premiul Pál Vasravi.

István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism. Aceştia plănuiau un atentat cu bombă la parada de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc, în 2015. Tribunalul Braşov a dictat, în iulie 2021, printr-o sentinţă definitivă, eliberarea condiţionată a celor doi, după ce în prealabil Judecătoria Braşov dăduse o decizie similară, dar care nu era definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea