Virgil Musta: Nu mai e foarte mult până vom ajunge în situația Italiei. Blocarea transmiterii trebuie făcută cu un efort colectiv

Doctorul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat că perspectivele cu privire la numărul de infectări sunt sumbre, dacă nu vor fi respectate măsurile de siguranță. Creșterea va fi exponențială și nu mai este foarte mult timp până vom ajunge în situația Italiei, a spus medicul la TVR.

Ați văzut, perspectivele sunt sumbre. Creșterea va fi exponențială și nu mai este foarte mult timp până vom ajunge în situația Italiei. Tocmai d-asta îmi era mie frică. Să nu fie copleșit sistemul de sănătate, a spus șeful secției de boli infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

ELIT

Musta recomandă oamenilor să fie și mai atenți la respectarea măsurilor de siguranță și să evite teoriile iraționale.

Am încredere ca oamenii respecta aceste reguli iar de acum încolo trebuie să fie și mai atenți. Însă, dacă în continuare se propagă tot felul de teorii iraționale, dacă în continuare lumea va crede în ele și nu dorește să respectă regulile (…), riscăm să ajungem la această situație.

Medicul spune că doar cu un efort colectiv poate fi blocată transmiterea virusului.

Eu cred că încă se mai poate face ceva ca să blocam transmiterea, dar acesta trebuie făcută cu un efort colectiv. Toate acele acțiuni de destabilizare a unei parți din populație de a nu crede in existenta virusului, în severitatea lui, de a considera ca libertatea lor este mai importanta decât libertatea comunității.

Medicul Virgil Musta a dat exemplul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara unde în urmă cu trei săptămâni erau cinci persoane internate, câte un caz nou pe zi, și o externare, astfel încât exista o medie confortabilă între 5-10 internări zilnice. Brusc însă au apărut focare care au destabilizat situația. La ora actuală suntem copleșiți de numărul de cereri de internare. Terapia de la Victor Babeș este plină, a subliniat Victor Musta.

Șeful secției de boli infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a vorbit și despre felul în care se poate manifesta boala la persoanele infectate. Cele mai importante comorbidități care produc dezechilibre sunt: diabetul, obezitatea, bolile cardiace.

Sunt și tineri care, aparent, nu au comorbidități, dar a căror imunitate, la un moment dat, reacționează hiperviolent, produce o cultură de citokine care distruge structura plămânului și plămânul nu mai poate respira, a explicat medicul.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419