Rămâi conectat

Actualitate

Virgil Musta, despre o reducere a cazurilor Covid-19: Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicul Virgil Musta, declară că măsurile de limitare a răspândirii Covid-19 trebuiau luate mai devreme, înainte ca numărul cazurilor să o ia pe panta ascendentă. În situația actuală, trebuie să mai așteptăm pentru reducerea cazurilor, cu condiția să fie impuse măsuri.

„Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a comentat dr. Virgil Musta la Digi24 numărul de cazuri de coronavirus anunțat duminică de autorități.

El spune că trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” și completează că, de fapt, măsurile ar fi trebuit luate mai din timp.

„Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, estimează medicul.

Totodată, Virgil Musta arată că este adeptul măsurilor locale, adaptate la specificul fiecărei zone afectate de coronavirus.

„Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta.

Duminică intră în vigoare o serie de reguli privind reducerea programului la baruri și terase în mai multe județe din țară și în București, măsuri decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în aproape jumătate din țară autoritățile locale au introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise aglomerate.

Pe lângă aceasta, mai multe localități din țară au fost puse în carantină, cu limitarea drastică a deplasărilor în și din localitățile respective.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea