Rămâi conectat

Politică Administrație

Viorica Dăncilă propune un PACT pentru ”bunăstarea românilor” prin care: Salariile bugetarilor și pensiile vor fi majorate în continuare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Viorica Dăncilă propune un PACT pentru ”bunăstarea românilor” prin care: Salariile bugetarilor și pensiile vor fi majorate în continuare

Premierul Viorica Dăncilă propune partidelor parlamentare, deci și celor din opoziție, să semneze un Pact prin care se angajează să respecte promisiunile și legile PSD. Este vorba în principal de măririle de pensii și salarii preconizate a intra în vigoare din 2020.

Toate aceste majorări ale cheltuielilor au grevat bugetul de stat și au fost criticate dur de Comisia europeană, care atrage atenția că deficitul bugetar va fi depășit.

Susținînd că Pactul are ca scop ”bunăstarea românilor”, PSD cere partidelor să nu se atingă de legea pensiilor, mai precis de ”majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1775 lei”.

Exact această majorare a fost criticată într-un document din luna iunie al Comisiei Europene:”noua lege a pensiilor reprezintă un risc la adresa sustenabilității finanțelor publice”

O altă cerință a PSD se referă la Legea salarizării, adică la majorarea salariilor prevăzută a intra în vigoare la ”1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021, majorarea salariilor din Educație de la 1 septembrie 2020, acordarea de vouchere de vacanță și indemnizații de hrană, acordarea de sporuri, prime și bonusuri”.

Părăsit de aliatul ALDE, alături de care a stat aproape 3 ani la guvernare, PSD se află în fața unui vot de încredere în parlament, pe care premierul Viorica Dăncilă îl evită cu obstinație de tema pierderii majorității parlamentare, și a unei moținii de cenzură anunțate de opoziție.

Pactul pe care PSD îl propune PNL, USR, ALDE, Pro România, UDMR, PMP și Grupului minorităților naționale

”Luând în considerare încrederea cu care ne-au învestit cetățenii români pentru a le reprezenta interesele,

Ne angajăm în fața acestora să respectăm prevederile prezentului Pact, document care urmărește realizarea pe termen lung a consensului politic privind menținerea în vigoare a unui set de măsuri esențiale pentru creșterea nivelului de trai în România.

Ne angajăm în fața cetățenilor României să nu aducem atingere în niciun fel bunăstării românilor pe care îi reprezentăm, indiferent dacă vom fi la guvernare sau în opoziție.

Astfel, noi, partidele semnatare ale prezentului PACT,

Cu privire la PENSIILE ROMÂNILOR,

Ne angajăm să NU susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Legea Pensiilor care prevăd: majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1775 lei, creșterea nivelului indemnizației minime la 775 lei începând cu 1 septembrie 2020 și recalcularea pensiilor.

Cu privire la SALARIILE ROMÂNILOR,

Ne angajăm să NU susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Legea Salarizării care prevăd: majorarea salariilor din întregul sistem public, prevăzută la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021, majorarea salariilor din Educație de la 1 septembrie 2020, acordarea de vouchere de vacanță și indemnizații de hrană, acordarea de sporuri, prime și bonusuri.

Cu privire la SUSȚINEREA FACILITĂȚILOR PENTRU IMM-URI,

Ne angajăm să NU susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează impozitarea întreprinderilor mici și mijlocii cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro.

Cu privire la SISTEMUL DE IMPOZITARE,

Ne angajăm să NU susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează nivelul de impozitare al persoanelor fizice și juridice care desfășoară activități independente.

Cu privire la ANTREPRENORII DEBUTANȚI,

Ne angajăm să CONTINUĂM aplicarea anuală a Programului Start-Up Nation privind acordarea de granturi în valoare de 200.000 lei pentru un număr de 10.000 de firme debutante.

Modificări asupra actelor normative menționate pot fi inițiate sau acceptate de către semnatarii acestui Pact strict în sensul îmbunătățirii sau acordării de facilități suplimentare beneficiarilor, fără a afecta în niciun fel drepturile oamenilor și angajamentele luate în fața acestora.”

Premierul Viorica Dăncilă a anuțat Pactul într-o postare pe contul său de Facebook, în care spune că acesta trebuie să fie ”garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare”.

”Având în vedere istoricul și practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor și ținând cont de afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate și regres social, propun partidelor parlamentare semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea