Violeta Alexandru: „Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat, miercuri, că, începând cu luna septembrie, pensiile vor fi majorate, pentru că este o necesitate, nu un cadou făcut de Guvernul României.

Violeta Alexandru nu a spus și cu cât se vor mări pensiile, precizând însă că va fi o creștere “suportabilă și în anii viitori”.

ELIT

“Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor. Fiecare dintre noi avem bunici, eu sunt un om care discută zilnic cu pensionarii, eu știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile. Nu este un cadou sau un gest frumos, este o necesitate”, a spus Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

“Pensiile trebuie să crească. Pensiile în acest moment nu mai pot susține nevoile oamenilor. Dorința noastră este să fie o creștere sustenabilă și pentru acest an și pentru anul viitor, care în același timp să fie o creștere suportabilă și în anii viitori”, a adăugat ministrul muncii.

Violeta Alexandru a precizat că această creștere a pensiilor se va face în funcție de posibilitățile bugetare ale guvernului, în contextul crizei economice generate de către pandemia de coronavirus.

“În condițiile în care am trecut printr-o criză economică și economia a fost zguduită, este responsabilitatea noastră, dincolo de alegeri și de orice calcul electoral, să vedem care este fundamentul în buget și asta va face ministrul finanțelor în zilele următoare”, a conchis Violeta Alexandru.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419