Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Violeta Alexandru: „Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat, miercuri, că, începând cu luna septembrie, pensiile vor fi majorate, pentru că este o necesitate, nu un cadou făcut de Guvernul României.

Violeta Alexandru nu a spus și cu cât se vor mări pensiile, precizând însă că va fi o creștere “suportabilă și în anii viitori”.

“Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor. Fiecare dintre noi avem bunici, eu sunt un om care discută zilnic cu pensionarii, eu știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile. Nu este un cadou sau un gest frumos, este o necesitate”, a spus Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

“Pensiile trebuie să crească. Pensiile în acest moment nu mai pot susține nevoile oamenilor. Dorința noastră este să fie o creștere sustenabilă și pentru acest an și pentru anul viitor, care în același timp să fie o creștere suportabilă și în anii viitori”, a adăugat ministrul muncii.

Violeta Alexandru a precizat că această creștere a pensiilor se va face în funcție de posibilitățile bugetare ale guvernului, în contextul crizei economice generate de către pandemia de coronavirus.

“În condițiile în care am trecut printr-o criză economică și economia a fost zguduită, este responsabilitatea noastră, dincolo de alegeri și de orice calcul electoral, să vedem care este fundamentul în buget și asta va face ministrul finanțelor în zilele următoare”, a conchis Violeta Alexandru.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea