// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VINERI: Începe un nou sezon de SPECTACOLE cu Garda Apulum, la Alba Iulia. Lecții de istorie vie, în Cetatea Marii Uniri, până în octombrie

Vineri, 13 aprilie 2018, la ora 18.00, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, vor reîncepe spectacolele de reconstituire antică susținute de Garda Apulum.

Pentru început, în luna aprilie, spectacolele vor avea loc de la ora 18.00, în fiecare vineri, urmând ca celelalte reprezentații, care se vor întinde până în prima jumătate a lunii octombrie, să se desfășoare de la ora 19.00.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații, Legiunea XIII GeminaLupii ApoulonuluiLudus Apulensis și Magna Nemesis. Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local. De precizat că trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Spectacolele sunt susținute de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Asociației pentru Istorie Vie Alba Iulia.

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Un răspuns la VINERI: Începe un nou sezon de SPECTACOLE cu Garda Apulum, la Alba Iulia. Lecții de istorie vie, în Cetatea Marii Uniri, până în octombrie

  1. Eu 12.04.2018 la 1:30

    Da,incepe teatrul pt prostime, tembelii aplauda scenele in care invadatorii romani ucid dacii!!! Plus garda austriaca,ucigasii motilor!! Lasa ca e bine,in smart city facem poduri si statui,si podul peste Mures sta sa cada,facem santuri la eterna cetate,dar un strand nu..dar e smart..