Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vineri, explozie de bucurie la Sebeș – Deschiderea centurii ocolitoare sărbătorită cu concert și artificii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deschiderea oficială a centurii ocolitoare a Sebeșului va fi sărbătorită vineri, de toată suflarea orașului. Primăria organizează începând cu ora 17.00 un marș al proprietarilor de autoturisme din oraș, după care vor avea loc un spectacol de dans cu majorete și un concert susținut de fantara municipiului.

Potrivit primarului Alexandru Dăncilă, acesta este modul prin care locuitorii Sebeșului vor marca prima zi în care, după foarte mulți ani, scapă de traficul auto infernal de pe artera principală care traversează orașul.

Reamintim că deschiderea oficială a traficului pe autostrada Orăştie – Sibiu este programată pentru joi, 19 decembrie. Deputatul PSD Ioan Dîrzu ne-a declarat că la deschiderea oficială va fi prezent şi ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova. Cel mai probabil la eveniment va participa și premierul Victor Ponta care a dat asigurări, cu prilejul vizitei sale la Sebeş, că se va afla în judeţul nostru la inaugurarea autostrăzii.

Așa cum deja se știe, lotul 2 al A1 Orăștie –Sibiu cuprinde şi zona de ocolire a oraşului Sebeş şi are o lungime totală de 19,83 km. Se întinde între Vinţişoara (Sebeş) şi Cunţa. Centura Sebeşului are o lungime de 8 kilometri, începe la Vinţişoara şi se termină în zona Hotelului Fan, la ieşire din oraş spre Sibiu. Pe lângă sensul giratoriu de la Lancrăm, la ieşire din Sebeş mai există o legătură cu DN1. Este vorba doar despre două bretele care permit descărcarea traficului în DN1 de pe sensul dinspre Orăştie şi urcarea de pe DN1 pe sensul de mers spre Sibiu. La capătul tronsonului, în zona localităţii Cunţa s-a construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât, cel mai probabil, anul viitor. Valoarea lucrărilor contractate este de de 377,78 milioane de lei, fără TVA. Antreprenor general este asocierea Straco Grup SRL – Studio Corona SRL Civil Engineering.

Lotul 1 al autostrăzii are o lungime de 24,11 kilometri şi se întinde de la Gelmar (Hunedoara) până la Vinţişoara. Lucrările sunt executate de constructorul austriac Strabag.  Autostrada are puncte de descărcare în DN7 la Vinţişoara. Valoarea lucrărilor executate se ridică la 551 milioane de lei, fără TVA

Tronsonul 4 al autostrăzii leagă Sibiul de Săliște.

Lotul 3 al acestei autostrăzi, de la Cunța (AB) la Săliște (SB) urmează să fie finalizat la sfârşitul anului viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea