Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VINERI: Conferința cu tema „Tipografiile de la Alba Iulia și Blaj, centre transilvane de erudiție“, la Parohia Greco-Catolică Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Protopopiatul Român Unit cu Roma, Greco-Catolic din Alba Iulia, organizează cu ocazia anului centenar 2018 ciclul de conferințe ALBA IULIA ȘI MAREA UNIRE.

”Sunt evenimente prin care marcăm Centenarul Unirii și facem cunoscută contribuția Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, la Marea Unire. Conferințele se vor desfășura pe parcursul anului 2018, pe diferite teme și vor fi susținute de specialiști în domeniu”, transmit organizatorii.

Conferința Tipografiile de la Alba Iulia și Blaj, centre transilvane de erudiție este a doua conferință organizată din ciclul de conferințe dedicate Centenarului și se va desfășura vineri în data de 23.03.2018, ora 19.00, în Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Alba Iulia I, cu hramul Spiritul Sfânt, str. Septimius Severus nr. 8, Alba Iulia. Conferința va fi susținută de  prof. univ. dr. Eva Mârza de la Facultatea de Istorie si Filologie a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Are o bogată experiență profesională din care menționăm cele mai importante date:

-1975-1992 Bibliotecar, muzeograf principal la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

-1992-2014 Conferenţiar, profesor universitar la Catedra de Istorie la aceeaşi universitate

-2001 – Conducător de doctorate

-2000-2004 Decanul Facultăţii de Istorie şi Filologie

-2004-2008 Șef Catedra de Istorie

-2008-2012 Prodecan la Facultatea de Istorie şi Filologie a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, apoi Director de Şcoală Doctorală de Istorie.

Munca de cercetare desfășurată de doamna profesor universitar Eva Mârza a vizat istoria culturii, în special istoria bibliotecilor, istoria cărţii manuscrise şi tipărite pe teritoriul românesc dar şi în Europa. S-a ocupat de asemenea de paleografie chirilică, limba slavă – limba izvoarelor istorice, muzeologie. A publicat cărți, studii în volume colective, articole în țară și străinătate și a condus proiecte finanţate de UEFISCDI în domeniul Istoria culturii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea