Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VINERI: „Asociaţia foştilor grănceri călăreţi din Teiuş şi şcoala românească”. Expoziție organizată la Arhivele Alba cu prilejul Zilei Arhivelor Naționale

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

afis graniceri TeiusÎn fiecare an, pe 31 octombrie, Arhivele Naţionale ale României serbează „Ziua Arhivelor”. Cu acest prilej, Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, organizează vineri, 30 octombrie, expoziţia „Asociaţia foştilor grănceri călăreţi din Teiuş şi şcoala românească”.

Expoziţia cuprinde documente din perioada 1861-1946, referitoare la susţinerea şcolilor în limba română de către foştii grăniceri din Teiuş.

Vernisajul va avea loc vineri,  începând cu ora 10.00, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale.

Arhivele Naţionale ale României au fost înfiinţate prin Regulamentele Organice din 1831/1832. La 31 octombrie 1862 s-a realizat unificarea serviciilor de arhivă ale Moldovei şi Ţării Româneşti în cadrul programului de reforme început de Alexandru Ioan Cuza, ultima zi din octombrie fiind cunoscută ca „Ziua Arhivelor Naţionale ale României”.

Expoziţia  „Asociaţia foştilor grănceri călăreţi din Teiuş şi şcoala românească” va putea fi vizitată gratuit până în data de 20 noiembrie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea