Ziarul Unirea

Vine „lunea neagră” pentru internauţi?!? 23 ianuarie – ziua în care Google şi Facebook şi-ar putea suspenda serviciile!

Facebook, Google, Amazon, eBay şi alte companii ar putea să-şi suspende serviciile pentru a protesta împotriva unui proiect de lege controversat împotriva pirateriei, care a fost prezentat recent în Congresul american. Un proiect de lege american împotriva pirateriei, SOPA (Stop Online Piracy Act), i-a determinat pe reprezentanţii celor mai mari companii americane de internet din lume să ia în calcul posibilitatea unei forme de protest extreme: suspendare serviciilor pe care le oferă milioanelor de oameni din întreaga lume. Printre aceste companii se numără giganţii IT Google, Mozilla, PayPal, Amazon, eBay, FourSquare, dar şi reţelele de socializare Facebook şi Twitter, scrie extremetech.com. SOPA prevede că deţinătorii de copyright vor putea închide website-uri care le-au preluat conţinut, fără să aibă nevoie de procese sau de hotărâri judecătoreşti. De asemenea, motoarele de căutare ar putea fi determinate să de-indexeze anumite site-uri, iar site-urile de plăţi online ar putea fi obligate să anuleze anumite tranzacţii. Potrivit lui Markham Erickson, preşedintele NetCoalition (care reuneşte companiile de internet menţionate mai sus), varianta unei suspendări a serviciilor devine tot mai probabilă pe zi ce trece.
Cel mai probabil, site-urile menţionate vor deveni indisponibile pe 23 ianuarie, în condiţiile în care Senatul va dezbate proiectul de lege o zi mai târziu, pe 24 ianuarie. Contestat de marile companii IT şi de internauţi din toată lumea, SOPA este susţinut în schimb de giganţii din industria cinematografică şi din cea muzicală. (A.M.)

ELIT

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

SOPA Law 6 ianuarie 2012 at 16:52

Frumos d-soara ziarist ! Chiar asa sa dai paste&copy din presa centrala fara nicio jena ? Si mai acuzati pe altii ca va plagiaza…

Comentariile sunt oprite