Rămâi conectat

Oameni şi locuri

VIDEO/FOTO: Zilele Cetăţii la final – Defilare cu torţe aprinse, salve de artilerie şi focuri de artificii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 5 mai s-a încheiat oficial Festivalul “Zilele Cetăţii Alba Carolina”. Dacă weekend-ul trecut manifestările au avut loc în şanţurile din latura de nord a Cetăţii, ieri, acestea s-au încheiat cu salve de artilerie şi focuri de artificii în şanţurile din latura de sud a fortificaţiei de tip Vauban.
După ce de dimineaţă a avut loc deschiderea oficială a traseului Porţilor Cetăţii, care a fost acum completat cu Porţile a VI-a şi a V-a, după ce, cei prezenţi la Traseul celor Trei Fortificaţii, au putut asista la recreerea unui moment de luptă istoric – „Atacul insurgenţilor asupra Bastioanelor de Sud”, după-amiază, cine a dorit s-a putut delecta cu un spectacol de muzică şi dansuri populare.

Lume multă şi impresionată de frumuseţea Cetăţii a participat seara la o spectaculoasă defilare cu torţe aprinse, realizată de deja celebra gardă a cetăţii şi elevi ai Colegiului Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Uniforme, cadenţă, disciplină şi câteva sute de aparate/telefoane de fotografiat, care i-au însoţit pe soldaţi pe tot parcursul defilării, într-o atmosferă occidentală, marca Zilele Cetăţii Alba Carolina.

Cetatea inspiră şi îţi dă parcă senzaţia că o redescoperi câte puţin, de fiecare dată când te plimbi prin ea sau participi la vreun eveniment pe care îl găzduieşte. Cetatea din Alba Iulia începe să ocupe un loc sigur în conştiinţa albaiulienilor şi să fie descoperită şi redescoperită cu încântare de turişti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea