Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/FOTO: Peste 250 de persoane la protestul anti-Băsescu de la Alba Iulia. Lideri politici ai USL Alba, în fruntea mulțimii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, începând cu ora 19.00, peste 250 de persoane s-au adunat la un miting de protest pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu. Majoritate dintre aceștia sunt membrii din organizațiile municipale PSD, PNL și PC Alba Iulia.

„Înarmați” cu o portavoce, o sirenă, pancarte  și pliante manifestanții au mărșăluit pașnic, pornind din fața cinematogrfului Dacia, până în fața Catedralei Reîntregirii și retur.

S-au scandat sloganuri anti-Băsescu, de mobilizare a cetățenilor cu drept de vot  pentru a participa la referndumul pentru demitere lui Traian Băsescu.

Pe lângă de acum clasicele Jos Băsescu, Veniți cu noi! sau Stați în balcoanele și muriți de foame s-a scandat și Băsescu și familia lui să se ducă dracului!”

Pe tot parcursul marșului de protest, care a fost cât se poate de civilizat, numeroși jandarmi poziționați  în dispozitive strategice pe traseul anunațat au asigurat buna desfășurare a manifestării.

Un ”sâmbure” de incident a avut totuși loc când muțimea care scanda slogane anti-Băsescu a ajuns în paralel cu o terasă supraetajată de pe Bd-ul Transilvaniei, de unde niște tineri care stăteau la o halbă de bere, i- au luat peste picior pe protestari  cu mesaje provocatoare și anti USL .

Manifestanții au dat dovadă de înțelepciune și i-au ignorat pe petrecăreți, continuându-și marșul

În fruntea coloanei de protestatari s-au aflat mai mulți lideri politici locali ai PSD și PNL, dintre care amintesc pe președintele PSD, Ioan Dîrzu, actualul viceprimar și deasemenea vicepreședinte PNL, Simone Albani, vicepreședintele PSD, Ovidiu Jidveian, vicepreședintele PNL și fostul candidat la Primăria Alba Iulia, Călin Potor, mai mulți consilieri locali, alți membri și simpatizanți USL, sau persoane neînrolate politic care s-au săturat de Traian Băsescu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea