Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO/DIICOT: Percheziţii în Alba Iulia şi Cugir, la traficanţi de droguri

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ofițerii BCCO Alba Iulia au efectuat în această după-amiază mai multe percheziţii în Alba Iulia şi Cugir la domiciliile unor traficanţi de droguri. Dosarul instrumentat de DIICOT Alba vizează un grup infracţional compus din 12 persoane, care introduceau în ţară şi ulterior comercializau droguri de risc, respectiv haşiş şi marihuana.

Gruparea este acuzată de trafic internaţional de droguri, dar şi de deţinere şi comercilizare de droguri. Acestea proveneau din Spania şi erau introduse în ţară prin intermediul firmelor de transport internaţional.

Ofițerii BCCO-Alba Iulia au interceptat astăzi un transport în care se aflau 274 de grame de haşiş şi 134 de pliculeţe de câte 1 gram de skunk (inflorescenţă de cannabis). Drogurile erau comercializate de cei 12 membri ai grupării în Alba Iulia şi Cugir la preţuri de 50-60 lei gramul.

Traficanţii vor fi duşi la audieri la sediul DIICOT Alba Iulia, alături de aceştia urmând să apară în faţa procurorilor şi un număr de cel puţin 30 de consumatori de droguri, identificaţi în cadrul anchetei. După audieri procurorii vor decide dacă emit sau nu ordonanţe de reţinere pe numele membrilor grupării infracţionale.

UPDATE 1: În jurul orei 23.00 toţi suspecţii au ajuns la sediul DIICOT Alba Iulia unde sunt audiaţi de procurori care vor decide dacă emit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La percheziţiile efectuate la domiciliile suspecţilor procurorii au descoperit 55 de grame de haşiş, o armă de vânătoare, o puşcă, precum şi instrumente folosite la cântărirea şi porţionarea drogurilor.

UPDATE 2: Pe numele a 8 persoane s-au făcut propuneri de arestare preventivă, iar pentru alte 3 s-a stabilit interdicția de a părăsi țara. Dintre cei 8, pentru două persoane s-a cerut mandat de arestare în lipsă (o persoană din Spania iar alta nu a fost găsită în momentul perchezițiilor) astfel că doar 6 persoane vor fi duse joi dimineața la Tribunalul Alba.

Cele 3 persoane care au interdicția de a părăsi țara sunt cei care au primit coletele, persoane cu vârste peste 60 de ani, părinți ai celor care trimiteau drogurile. Cu toții fac parte din rețeaua de traficanți. Consumatorii vor fi cercetați în libertate.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății Instituţia Prefectului – judeţul Alba organizează vineri, 10 mai 2024, cu începere de la ora 12.00, un ceremonial religios și militar dedicat sărbătoririi Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea