VIDEO: Ursoaică cu trei pui, surprinsă de camerele de supraveghere într-o pădure din Munții Apuseni

Paul Voicu - Primar 2020

O ursoaică cu trei pui a fost surprinsă, zilele trecute, pe o cameră de supraveghere amplasată în Parcul Natural Apuseni.

Munţii Apuseni sunt ”raiul” urşilor bruni. Ursoaica surpsinsă de camera video are trei pui în vârstă de cel puţin un an de zile.

ELIT

Parcul Natural Apuseni este o arie protejată de interes naţional, întinsă pe teritoriile administrative ale judeţelor Alba, Cluj şi Bihor, în partea central-estică a Munţilor Apuseni. Cu o suprafaţă de 75.784 hectare, adăposteşte mai multe specii de animale, păsări, peşti şi reptile.

Ursul brun este un animal puternic, are un corp de până la 2,5 m lungime, o înălţime la greabăn de până spre 1,5 m şi o greutate maximă de 600 kg. Animalul poate trăi până la 30 de ani în natură şi până la 50 de ani în captivitate. Ursul brun are o blană deasă, dar deşi culoarea de bază este cea brun-cafenie, variaţiile sunt deosebit de mari, de la urşi roşcaţi la cei aproape negri. Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler.

Mihail David - 2020

Cea mai numeroasă populaţie de urşi bruni este atestată în România: 6.000-6.300 de urşi bruni, conform datelor din 2014.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...