Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Una dintre cele mai controversate figuri ale Revoluției din 1989, Gelu Voican Voiculescu, alungat din Piața Universității cu capul spart: „Mi-ai omorât copiii, nenorocitule!”

Publicat

în

VIDEO. Una dintre cele mai controversate figuri ale Revoluției din 1989, Gelu Voican Voiculescu, alungat din Piața Universității cu capul spart: „Mi-ai omorât copiii, nenorocitule!”

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la evenimentele sângeroase care au marcat profund istoria noastră recentă. Mulți au murit nevinovați, iar alții nici după acești 30 de ani nu au plătit pentru păcatele și faptele lor., ba din contră, continuă să păcălească și să refuze datoriile pe care le au față stat.

Unul dintre astfel de personaje este Gelu Voican Voiculescu, una dintre cele mai controversate figuri ale Revoluției din 1989 și, totodată, unul ditre cei mai puternici și influenți politicieni de la începutul anilor ’90.

Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 și omul de încredere al lui Ion Iliescu, a fost scos cu capul spart de către jandarmi, sâmbătă, din Piața Universității, după ce mai multe persoane l-au huiduit şi l-au agresat, alegându-se cu capul spart.

Electrica Furnizare Discount

Oamenii adunați la monumentul Revoluției i-au strigat acestuia ”Criminalule!”, iar câțiva l-au lovit și îmbrâncit.

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/811979922589144/

Câteva zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Troiţa din Piaţa Universităţii, dedicată victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989 pentru a lua parte la ceremonia religioasă de comemorare a celor care au căzut la evenimentele din urmă cu 30 de ani.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Revoluţiei. El susţine, însă, că dosarul „este o absurditate”, pentru că „o revoluţie nu se dă în judecată”.

Apărut de nicăieri, acesta ajunge în preajma anturajului lui Ion Iliescu. Acest fapt i-a și consilidat puterea politică, când fostul președinte a preluat puterea în data de 22 decembrie, Gelu Voican ajungând astfel vicepremier în primul guvern al Frontului Salvării Naționale.

De atunci controversatul om politic a trăit în preajma lui Ion Iliescu, ocupând poziția de senator PSD, ambasador, trăind efectiv de pe urma evenimentelor tulbure și sângeroase din decembrie 1989.

Astfel, în ultimii 30 de ani, a fost un privilegiat, acumulând datorii față de stat de aproape 200.000 de euro, din cauza că nu-și plătește chiria pe imensă vilă de protocol pe care o ocupă în cartierul Primăverii și în care locuiește și în prezent, conform ziare.com.

Acesta trebuia să elibereze imobilul de mai bine de 10 ani, contractul de închiriere expirând înca din data de 8 aprilie 2009, dar a continuat să locuiască cu bună știință și o notă extrem de mare de nesimțire față de toată lumea.

Gelu Voican Voiculescu, refuza sa plateasca chiria majorata de RA-APPS pentru vila de protocol, așa că, Regia Autonoma – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA- APPS) l-a chemat în judecată. În doua hotărâri date în prima instanță, Voican Voiculescu a fost obligat la plata unei sume de aproximativ 200.000 de euro, reprezentând chirii, penalități și dobanzi. Deciziile au fost contestate.

Gelu Voican Voiculescu precizează că locuiește în continuare în casa RA-APPS, dar că plătește „regulat și fără întrerupere” chiria stabilită de stat la nivelul anului 2008.

El stă în acest imobil din anul 2001, când a semnat un contract de închiriere. Plătea atunci o chirie lunara de 1.464.411 de lei vechi, adica 146 RON. Este vorba de o vilă imensă, compusa din 9 camere, în suprafata de 133 metri patrati și dependințe în suprafață de 158 metri pătrați.

Contractul de închiriere a imobilului a expirat în 2009, iar prevederile OUG nr. 9/2008 pentru stabilirea tarifului lunar al chiriei pentru închirierea locuințelor administrate de RA-APPS i-au crescut simțitor tariful.

Gelu Voican Voiculescu refuză să plătească această chrie, despre care susține că i-a fost fixată abuziv și care s-ar ridica la suma de 3.450 euro/luna, similară cu cea din cartierul Saint-Germain (Paris) – dupa cum el spune.

„Se reține faptul că pârâtul Gelu Voican Voiculescu nu a înțeles să formuleze nici măcar în cadrul acestui dosar o cerere reconvențională prin care să supună analizei instanței neregulile semnalate în privința contractului, având în vedere că le consideră un viciu atât de mare al acestui contract, încât a încetat să își mai execute orice obligație pe care și-a asumat-o benevol la semnarea contractului” explică magistrații.

Potrivit judecătorilor, Gelu Voican Voiculescu ar fi acționat cu intenție la producerea faptului ilicit: „Astfel, cu știintă a refuzat să elibereze imobilul, cu toate că termenul contractului de închiriere expirase înca din data de 8 aprilie 2009”.

surse: ziare.com, g4media.ro

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, Deputat PSD: Moții au nevoie de redeschiderea pe timp de iarnă a DN1R, drum care leagă județele Alba de Cluj

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, Deputat PSD: Moții au nevoie de redeschiderea pe timp de iarnă a DN1R, drum care leagă județele Alba de Cluj

DN1R, care leagă Alba de Cluj, pe ruta Albac – Horea – Mătişeşti – Poiana Horea (comuna Beliș) – Huedin este, an de an, închis pe timp de iarnă, pe o porțiune de câțiva kilometri în zona graniței dintre cele două județene. Pentru redeschiderea sa voi pregăti un memoriu pe care îl voi înainta ministrului Transporturilor, vicepremier Sorin Grindeanu.

Tronsonul este de o importanță capitală, nu doar din punct de vedere turistic, ci și economic, pentru fermierii de bovine din mai multe localități, pe care drumul le traversează, dar și din împrejurimile sale. Din județul Cluj, pe această rută, vin periodic mai multe cisterne, în județul Alba, pentru colectarea laptelui direct de la producători. Închiderea drumului face ca oamenii din mai multe localități din Apuseni să își valorifice mai greu laptele (bun, proaspăt, ecologic și de calitate superioară) produs de vacile pe care le dețin.

Electrica Furnizare Discount

Această situație mi-a fost sesizată de către echipa PSD de la Horea, de către consilierii noștri locali, dar și de către un număr însemnat de cetățeni din Apuseni, nemulțumiți de această situație. Astfel, alături de subprefectul Corneliu Mureșan, am fost prezent miercuri în zona respectivă pentru a vorbi cu fermierii și cu moții care își doresc redeschiderea drumului.

Așadar, în cursul zilei de astăzi voi pregăti un memoriu pe care îl voi înainta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. În cadrul acestui document voi aduce la cunoștința ministrului mesajele și doleanțele oamenilor.

Transursoaia este unul dintre drumurile care oferă cele mai spectaculoase și pitorești imagini din România. Acesta pornește din Albac, urcă la o altitudine de peste 1.300 de metri, iar apoi coboară până în orașul clujean Huedin.

Ruta alternativă pentru a ajunge în județul Cluj este DN 75, însă distanța pentru locuitorii comunei Horea și împrejurimi este mult mai mare. Redeschiderea DN1R înseamnă sprijinirea satului românesc, fermierilor și turismului din Apuseni. Nu lăsăm să moară viața de la țară!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

Recalcularea pensiilor. O noua FORMULĂ de CALCUL a pensiilor va fi elaborată de Guvern

Publicat

în

Recalcularea pensiilor 2022: O noua FORMULĂ de CALCUL a pensiilor va fi elaborată de Guvern. Noutăți de ultimă oră

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că legea salarizării şi a pensiilor va intra în analiză pentru ca toţi beneficiarii din sistemul social să ajungă la un echilibru. În acest context, se va elabora o nouă formulă pentru recalcularea pensiilor, a explicat în emisiunea Subiectiv de la Antena 3

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

Mii de pensionari nu mai fac faţă facturilor uriașe la energie şi gaze. În acest context, în ședința de Guvern de azi s-a discutat pe tema pachetului de ajutor social în care se va reanaliza legea salarizării şi a pensiilor, demers care, potrivit ministrului Muncii, va dura aproximativ 120 de zile.

Întrebat dacă după acest orizont de timp pensionarii s-ar putea aștepta la majorări, ministrul Muncii, Marius Budăi a spus:

Electrica Furnizare Discount

„Prefer să mă păstrez la fel de serios cum am fost până acuma şi nu o să-mi permit să dau, mai ales că vorbim de cetăţeni, de oameni, de suflete, nicio speranța pe care să nu o putem noi ca Guvern să o ducem la îndeplinire.

Citește și: Pensii 2022, NOUTĂȚI de ultimă oră: Legea pensiilor ar urma să fie modificată datorită PNRR

Ceea ce am anunţat astăzi este practic ceea ce ne-am asumat prin programul de guvernare atunci când am negociat această coaliţie politică, pentru a susţine guvernul.
Ministrul Muncii, despre noua formulă pentru recalcularea pensiilor. Milioane de români vizaţi

Am spus că ne luăm la dispoziție aceste 120 de zile în care să facem analiză să descoperim ce nu s-a făcut.

Este complicat pentru că sunt lucrători din sistemul public care sunt deja la nivelul 2022, sunt lucrători din sistemul public care trebuie să primească încă mult până a ajunge la acest nivel şi sunt lucrători care sunt aproape de nivelul din 2022.

Citește și: Pensia pentru limită de vârstă 2022: Cine poate ieși la pensie în acest an. Condiții pentru pensionarea pentru limită de vârstă în anul 2022

Toate ministerele trebuie să conlucrăm şi să avem acestă situaţie clară, să vedem şi lună de lună cum merge execuția bugetară şi colectarea fondurilor şi să luăm o decizie şi guvernul să şi-o asume.(…)

Avem deja un document oficial prin care, în zilele următoare trebuie, să creăm un comitet interministerial care asta va avea ca temă principală: identificarea problemelor din sistemul de salarizare, identificarea şi construirea efortului bugetar şi discuțiile în coaliţie pentru găsirea de soluţii.

Citește și: Talonul mov în format electronic de pensie: Ce trebuie să facă pensionarii care doresc să primească actul în format digital

Este cel mai bun mod de a creiona o soluție cu partenerii sociali”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

sursă: antena3.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Talonul mov în format electronic de pensie: Ce trebuie să facă pensionarii care doresc să primească actul în format digital

Publicat

în

Talonul mov în format electronic de pensie: Ce trebuie să facă pensionarii care doresc să primească actul în format digital

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a sesizat nelămuririle persoanelor vârstnice, referitor la talonul mov în format electronic, astfel a venit cu lămuriri pentru ca aceștia să poată primi actul în format digital.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

„În curând, vom ajunge la final cu talonul mov primit, la cerere, în format electronic.

Electrica Furnizare Discount

Faptul că primesc multe mesaje în legătură cu momentul efectiv în care (după legea pe care am inițiat-o și care a fost votată în Parlament la finalul anului trecut) pensionarii pot primi talonul de pensie (cel mov, pentru pensiile primite pe card) în format electronic, îmi arată că tema asupra căreia m-am aplecat era necesară românilor.

Urmăresc (mai au termen până la jumătatea lunii februarie) Casa Națională de Pensii Publice să văd că se operaționalizează sistemul informatic necesar pentru ca această inițiativă să se concretizeze. Înțeleg că se lucrează. Între timp, s-a publicat modelul cererii pe care trebuie să o depună fiecare pensionar interesat să primească talonul mov în format electronic. Pe cei care doresc, îi rog să acceseze ACEST LINK.

Citește și: Pensii 2022, NOUTĂȚI de ultimă oră: Legea pensiilor ar urma să fie modificată datorită PNRR

Ca să vă fie mai ușor, spun aici care sunt pașii

1. Trebuie să aveți cont în Portalul CNPP. Pentru a crea cont, se completează online o cerere, se semnează și în urma depunerii acesteia la CNPP (absurd proces dar aceasta este o altă luptă!), se primesc datele de acces în Portal. Detalii AICI.

Cererea trebuie depusă personal la casa teritorială de pensii sau prin email dar, atenție, cu semnătură electronică.

2. După crearea contului, cererea pentru talonul mov se completează și se transmite prin Portal, în secțiunea „Depunere cereri și documente” din cadrul domeniului „Comunicare cu publicul”. În cerere se va opta pentru transmiterea talonului prin e-mail (adresa trebuie să fie cea declarată la deschiderea contului în Portalul CNPP) sau în contul din Portalul CNPP.

Citește și: Pensia pentru limită de vârstă 2022: Cine poate ieși la pensie în acest an. Condiții pentru pensionarea pentru limită de vârstă în anul 2022

Revin cu informații când platforma este funcțională. Ajungem noi la capăt și aici”, a transmis Violeta Alexandru

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare