Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO. Una dintre cele mai controversate figuri ale Revoluției din 1989, Gelu Voican Voiculescu, alungat din Piața Universității cu capul spart: „Mi-ai omorât copiii, nenorocitule!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
VIDEO. Una dintre cele mai controversate figuri ale Revoluției din 1989, Gelu Voican Voiculescu, alungat din Piața Universității cu capul spart: „Mi-ai omorât copiii, nenorocitule!”

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la evenimentele sângeroase care au marcat profund istoria noastră recentă. Mulți au murit nevinovați, iar alții nici după acești 30 de ani nu au plătit pentru păcatele și faptele lor., ba din contră, continuă să păcălească și să refuze datoriile pe care le au față stat.

Unul dintre astfel de personaje este Gelu Voican Voiculescu, una dintre cele mai controversate figuri ale Revoluției din 1989 și, totodată, unul ditre cei mai puternici și influenți politicieni de la începutul anilor ’90.

Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 și omul de încredere al lui Ion Iliescu, a fost scos cu capul spart de către jandarmi, sâmbătă, din Piața Universității, după ce mai multe persoane l-au huiduit şi l-au agresat, alegându-se cu capul spart.

Oamenii adunați la monumentul Revoluției i-au strigat acestuia ”Criminalule!”, iar câțiva l-au lovit și îmbrâncit.

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/811979922589144/

Câteva zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Troiţa din Piaţa Universităţii, dedicată victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989 pentru a lua parte la ceremonia religioasă de comemorare a celor care au căzut la evenimentele din urmă cu 30 de ani.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Revoluţiei. El susţine, însă, că dosarul „este o absurditate”, pentru că „o revoluţie nu se dă în judecată”.

Apărut de nicăieri, acesta ajunge în preajma anturajului lui Ion Iliescu. Acest fapt i-a și consilidat puterea politică, când fostul președinte a preluat puterea în data de 22 decembrie, Gelu Voican ajungând astfel vicepremier în primul guvern al Frontului Salvării Naționale.

De atunci controversatul om politic a trăit în preajma lui Ion Iliescu, ocupând poziția de senator PSD, ambasador, trăind efectiv de pe urma evenimentelor tulbure și sângeroase din decembrie 1989.

Astfel, în ultimii 30 de ani, a fost un privilegiat, acumulând datorii față de stat de aproape 200.000 de euro, din cauza că nu-și plătește chiria pe imensă vilă de protocol pe care o ocupă în cartierul Primăverii și în care locuiește și în prezent, conform ziare.com.

Acesta trebuia să elibereze imobilul de mai bine de 10 ani, contractul de închiriere expirând înca din data de 8 aprilie 2009, dar a continuat să locuiască cu bună știință și o notă extrem de mare de nesimțire față de toată lumea.

Gelu Voican Voiculescu, refuza sa plateasca chiria majorata de RA-APPS pentru vila de protocol, așa că, Regia Autonoma – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA- APPS) l-a chemat în judecată. În doua hotărâri date în prima instanță, Voican Voiculescu a fost obligat la plata unei sume de aproximativ 200.000 de euro, reprezentând chirii, penalități și dobanzi. Deciziile au fost contestate.

Gelu Voican Voiculescu precizează că locuiește în continuare în casa RA-APPS, dar că plătește „regulat și fără întrerupere” chiria stabilită de stat la nivelul anului 2008.

El stă în acest imobil din anul 2001, când a semnat un contract de închiriere. Plătea atunci o chirie lunara de 1.464.411 de lei vechi, adica 146 RON. Este vorba de o vilă imensă, compusa din 9 camere, în suprafata de 133 metri patrati și dependințe în suprafață de 158 metri pătrați.

Contractul de închiriere a imobilului a expirat în 2009, iar prevederile OUG nr. 9/2008 pentru stabilirea tarifului lunar al chiriei pentru închirierea locuințelor administrate de RA-APPS i-au crescut simțitor tariful.

Gelu Voican Voiculescu refuză să plătească această chrie, despre care susține că i-a fost fixată abuziv și care s-ar ridica la suma de 3.450 euro/luna, similară cu cea din cartierul Saint-Germain (Paris) – dupa cum el spune.

„Se reține faptul că pârâtul Gelu Voican Voiculescu nu a înțeles să formuleze nici măcar în cadrul acestui dosar o cerere reconvențională prin care să supună analizei instanței neregulile semnalate în privința contractului, având în vedere că le consideră un viciu atât de mare al acestui contract, încât a încetat să își mai execute orice obligație pe care și-a asumat-o benevol la semnarea contractului” explică magistrații.

Potrivit judecătorilor, Gelu Voican Voiculescu ar fi acționat cu intenție la producerea faptului ilicit: „Astfel, cu știintă a refuzat să elibereze imobilul, cu toate că termenul contractului de închiriere expirase înca din data de 8 aprilie 2009”.

surse: ziare.com, g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

LIVE VIDEO Candidații PNL Alba, lansați oficial în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Candidații PNL Alba, lansați oficial în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia Candidații PNL Alba sunt lansați oficial miercuri, 8 mai 2024, în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul de lansare a candidaților PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea