Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Tur de forță al neamțului RETTER pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: În 2 săptămâni s-au ridicat grinzile la 7 supratraversări

Publicat

în

Neamțul RETTER care conduce firma cu același nume a făcut un adevărat tur de forță pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, în ce privește ridicarea și montarea grinzilor.

La 2 săptămâni după ce a început montarea primelor grinzi, mai precis în 28 mai lângă Sâncrai, astăzi, ridica și monta grinzi la a șaptea supratraversare.

În ciuda ploilor și a terenului impropriu, care au făcut dificilă mutarea macaralei de la DN, neamțul este tot neamț. A continuat să ridice și să monteze grinzile după un grafic pe care l-a respectat cu precizie și obstinație. Practic, firma RETTER a revitalizat lucrările pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, cel puțin în ceea ce privește ridicarea și montarea grinzilor. Societatea lucrează pe lotul 2 al autostrăzii A10, cu 60 de muncitori, majoritatea fierari-betoniști prefesioniști și cu experiență considerabilă.

Electrica Furnizare Discount

Reamintim că la km 25,5, grinzile care s-au prăbușit nu au fost ridicate și montate de firma RETTER, așa cum în mod eronat s-a sugerat în anumite medii, ele fiind montate chiar de către Aktor.

În 28 mai, exact în urmă cu 2 săptămâni, firma RETTER a început să monteze primele grinzi la km 39, la supatraversarea DJ 142 L:

În 31 mai, s-au montat grinzile la km 35 la Rădești:

În 3 iunie, s-au montat grinzile la km 29, la drumul care merge spre Căpud:

În 6 iunie, km 27, în spatele orașului Teiuș:

În 7 iunie, la km 26,5, în spate orașului Teiuș:

În 8 iunie, s-au montat grinzile la km 24,5:

Astăzi, 11 iunie, au început să se ridice și să se monteze grinzile la a 7-a supratraversare, la km 25,1:

În ciuda turului de forță făcut în ultimele 2 săptămâni de neamțul RETTER, pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, mai e foarte mult până să poată fi deschisă circulației rutiere. Pe lângă problema de la km 25,5, la supratraversarea DN 14B, acolo unde s-au prăbușit grinzile montate de către Aktor, progresul pe lotul 2 a fost în luna aprilie insignifiant, de doar 0,6 procente.

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda trebuia să fie deja terminat de mai bine de 2 ani, dar din cauza intrării în insolvență a firmei Euroconstruct Trading, cât și din cauza proastei organizări a antreprenorului general, lucrările au tergiversat, anul trecut realizându-se un progres de doar 5%.

Ritmul în care RETTER și Deme macarale au ridicat și montat grinzile în ultimele 2 săptămâni, chiar dacă este spectaculos, fără mobilizarea antreprenorului general Aktor, la celelalte lucrări sunt slabe șanse ca acest lot să fie deschis circulației prea curând.

Probabil una dintre cele mai mari probleme alte lotului 2 al autostrăzii Sebes-Turda, ca în aproape orice domeniu sunt… banii!

Publicitate

Ştirea zilei

Informare METEO: Ploi însemnate și vânt puternic în județul Alba, până sâmbătă dimineața

Publicat

în

Meteorologii ANM anunță că ploi însemnate, instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului vor afecta județul Alba, în special zona montană, până sâmbătă dimineața, la ora 10:00

În intervalul menționat va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30…40 l/mp.

Electrica Furnizare Discount

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Citește mai mult

Ştirea zilei

O clasă ÎNTREAGĂ al unui liceu din Blaj va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID-19

Publicat

în

O nouă clasă din județul Alba va trece în sistemul online de predare, a doua în cursul acestei zile, din cauza unui elev testat pozitiv cu COVID-19.

Astfel, potrivit reprezentanților ISJ Alba, o clasă întreagă de a XII-a a Liceului Teologic Greco Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj va studia de acasă în următoarele două săptămâni, din cauza acestui caz confirmat.

Aceasta este a patra clasa în doar o singură săptămână de școală care își va desfășura orele în regim online din județul nostru, din cauza măsurilor anti-COVID.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

A murit Petrică Cercel. Cântărețul a fost dus în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19

Publicat

în

A murit Petrică Cercel. Cântărețul a fost dus în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19

„Oameni buni, tatăl meu are într-adevăr probleme de sănătate… mai exact virusul acesta nenorocit COVID. Dar prin rugăciunile noastre către Dumnezeu, îl va vindeca”, a scris Ionuț Cercel, fiul său, pe rețelele de socializare, atunci când Petrică Cercel a ajuns în spital în stare gravă.

Din câte se pare, artistul avea mai multe probleme de sănătate, iar infectarea cu noul coronavirus i-a fost fatală, astfel că Petrică Cercel a murit. Chiar dacă inițial a refuzat internarea, cântărețul de manele a ajuns de urgență la un spital din Capitală și a fost intubat.

„Colegul și prietenul meu Petrică Cercel este infectat cu COVID-19 și este în stare gravă la ATI. Viața lui depinde doar de bunul Dumnezu. Haideți să ne rugăm cu toții pentru el. Este un om extraordinar de bun, cu cât ne rugăm mai mulți, cu atât Domnul o să ne audă. Vă rog din inimă”, scria și Adi de la Vâlcea pe internet, înainte de Petrică Cercel să moară.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stirileprotv.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare