VIDEO| Tur de forță al neamțului RETTER pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: În 2 săptămâni s-au ridicat grinzile la 7 supratraversări

Neamțul RETTER care conduce firma cu același nume a făcut un adevărat tur de forță pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, în ce privește ridicarea și montarea grinzilor.

La 2 săptămâni după ce a început montarea primelor grinzi, mai precis în 28 mai lângă Sâncrai, astăzi, ridica și monta grinzi la a șaptea supratraversare.

ELIT

În ciuda ploilor și a terenului impropriu, care au făcut dificilă mutarea macaralei de la DN, neamțul este tot neamț. A continuat să ridice și să monteze grinzile după un grafic pe care l-a respectat cu precizie și obstinație. Practic, firma RETTER a revitalizat lucrările pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, cel puțin în ceea ce privește ridicarea și montarea grinzilor. Societatea lucrează pe lotul 2 al autostrăzii A10, cu 60 de muncitori, majoritatea fierari-betoniști prefesioniști și cu experiență considerabilă.

Reamintim că la km 25,5, grinzile care s-au prăbușit nu au fost ridicate și montate de firma RETTER, așa cum în mod eronat s-a sugerat în anumite medii, ele fiind montate chiar de către Aktor.

În 28 mai, exact în urmă cu 2 săptămâni, firma RETTER a început să monteze primele grinzi la km 39, la supatraversarea DJ 142 L:

În 31 mai, s-au montat grinzile la km 35 la Rădești:

În 3 iunie, s-au montat grinzile la km 29, la drumul care merge spre Căpud:

În 6 iunie, km 27, în spatele orașului Teiuș:

În 7 iunie, la km 26,5, în spate orașului Teiuș:

În 8 iunie, s-au montat grinzile la km 24,5:

Astăzi, 11 iunie, au început să se ridice și să se monteze grinzile la a 7-a supratraversare, la km 25,1:

În ciuda turului de forță făcut în ultimele 2 săptămâni de neamțul RETTER, pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, mai e foarte mult până să poată fi deschisă circulației rutiere. Pe lângă problema de la km 25,5, la supratraversarea DN 14B, acolo unde s-au prăbușit grinzile montate de către Aktor, progresul pe lotul 2 a fost în luna aprilie insignifiant, de doar 0,6 procente.

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda trebuia să fie deja terminat de mai bine de 2 ani, dar din cauza intrării în insolvență a firmei Euroconstruct Trading, cât și din cauza proastei organizări a antreprenorului general, lucrările au tergiversat, anul trecut realizându-se un progres de doar 5%.

Ritmul în care RETTER și Deme macarale au ridicat și montat grinzile în ultimele 2 săptămâni, chiar dacă este spectaculos, fără mobilizarea antreprenorului general Aktor, la celelalte lucrări sunt slabe șanse ca acest lot să fie deschis circulației prea curând.

Probabil una dintre cele mai mari probleme alte lotului 2 al autostrăzii Sebes-Turda, ca în aproape orice domeniu sunt… banii!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...