VIDEO/ Tribunalul Penal din San José – Costa Rica: Elena Udrea și Alina Bica au primit mandate de arestare pentru următoarele două luni

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea și fostul procuror-șef DIICOT, Alina Bica au primit mandate de arestare pentru următoarele două luni, conform judecătorilor din Costa Rica. Șeful Biroului Interpol din Costa Rica și Interpol Bogota, Gustavo Chinchillas, a anunțat că cele două fugare condamnate definitiv în România pentru fapte de corupție au fost reținute în colaborare cu Biroul Interpol București și serviciul secret costarican.

Biroul pentru consultanţă tehnică şi Relaţii internaţionale al Parchetului General din Costa Rica a transmis că a iniţiat procedurile de analizare a cererilor României de extrădare a Elenei Udrea şi Alinei Bica. Cererile de extrădare vor fi analizate separat.

Elena Udrea și Alina Bica au fost duse la Tribunalul Penal din San José – Costa Rica. Ambele erau investigate, supravegheate şi monitorizate de autorităţile din Costa Rica.

Fostul ministru al Turismului este condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în timp ce fostul procuror-șef DIICOT a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost cercetat și Adriean Videanu.

În momentul în care vor fi audiate de instanță, este posibil ca acestea să invoce cererile de azil depuse, motiv pentru care judecătorii ar putea să amâne o decizie privind extrădarea.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...