Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Tragedia din Apuseni – inspirație pentru patru tineri care au construit o dronă ce poate oferi ajutor în situaţii limită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspirați de accidentului din Munții Apuseni în care și-au pierdut viața Adrian Iovan și Aura Ion, patru tineri din Constanța au reuşit să construiască o dronă care poate oferi ajutor în situaţii limită. Invenția adolescenților a prins viață nu în vreun laborator, ci …în garajul casei.

Ingineri în domeniul aerospaţial, piloţi de avion sau programatori IT. Asta îşi doresc să ajungă tinerii din Constanţa care au revoluţionat ştiinţa cu invenţia lor.  Liceenii recunosc că au apelat la trusa de unelte a părinţilor şi că au adaptat mai multe materiale din grădină pentru a duce la bun sfârşit grandiosul proiect.

Până să ajungă la forma finală, cu care acum cei patru tineri se mândresc, a fost nevoie de multă muncă. Garajul casei unuia dintre băieți a fost transformat într-un adevărat laborator de știință și tehnologie.  Unul dintre avantaje a fost că la ananghie, tinerii specialiști, au putut apela la uneltele părinților.

„Când am rămas fără șuruburi am luat din trusa tatălui meu, am mai luat niște burlane ramase de la construcția casei și le-am vopsit”, explică Răzvan Dima.

Adolescenții au lucrat cu minuțiozitate la fiecare detaliu, mai bine de un an. Și nu de puține ori s-a întâmplat chiar să piardă noțiunea timpului.

Mărețul proiect a pornit din dorința tinerilor de a găsi soluții în momente limită, atunci când autoritățile au părut depășite de situație.

„Ideea ne-a venit în urma accidentului din Munții Apuseni, ne gândeam că o dronă putea să localizeze victimele rapid și eficient”, spune Vlad Ianculescu.

Cu multă ambiție, ingeniozitate și dăruire, cei patru constănțeni de clasa a XII-a de la Liceul Ovidius au reușit să câștige locul întâi la Concursul Național de Știință și Tehnologie pentru Elevi de la Suceava și să se califice pentru expoziția din Brazilia. Odată ajunși acolo, succesul a fost garantat.

Ingineri aerospațiali, piloți de avion sau programatori IT. Așa arată viitorul pe care și-l doresc.

Adolescenții recunosc că fără sprijinul financiar al părinților, realizarea lor nu ar fi fost posibilă. Autoritățile nu s-au arătat prea interesate de proiectul lor, iar mai multe companii le-au închis ușa când au cerut sponsorizări. Tinerii spun însă că își vor urma visul, oricât de greu le-ar fi.

https://youtu.be/5NMRP5MF2gg

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea