Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Teodor Atanasiu îi dă replica lui Victor Ponta: Este disperat că va trebui să-și dea demisia, dar de ceea ce fuge nu scapă!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prim-vicepreședintele PNL Alba, Teodor AtanPNLaniversare Alba Iulia_Gorghiu_Hava _Atanasiu (18)asiu, a susținut astăzi o conferință de presă în care i-a dat o replică dură premierului Victor Ponta, după ce acesta  i-a adus mai multe acuzații legate de o presupusă legătură a liberalului cu contractele problemă de consultanță juridică pe care Dan Șova le-a avut cu complexele energetice Turceni și Rovinari.

“Ne aflăm în cea mai mare criză politică pe care a traversat-o România în ultimii ani.

Criza aceasta care pune în pericol credibilitatea externă a statului român are o singură soluție! Demisia primului ministru Victor Ponta!

Este disperat că va trebui să facă acest lucru, dar de ceea ce fuge nu scapă! (…)

Victor Ponta rămâne cu forța, și împotriva poporului, în funcția de premier”, a declarat Teodor Atanasiu.

Legat de acuzațiile pe care premierul i le-a adus astăzi prim-vicepreședintelui PNL, legat de perioada în care acesta era șeful AVAS, liderul liberal a infirmat orice legătură cu contractele pentru care Dan Șova este cercetat de DNA.

“Nu am semnat niciun contract cu Dan Șova, pentru că nu eram în postura de a semna contracte. Nu am fost nici la Turceni, nici la Rovinari.

Ponta nu este astăzi învinuit pentru că ar fi acordat asistență juridică unor societăți comerciale, ci că a încasat bani fără să facă acest lucru. Iar aste procurorii o numesc spălare de bani”, a mai spus Atanasiu.

Liderul liberal explică care este, în opinia lui, jocul lui Ponta cu amânarea demisiei și cu Parlamentul: “Eu sper că presiune publică, internă și internațională va duce la o demisie cât mai urgentă, fiindcă prelungirea acestei perioade în care Victor Ponta stă în fruntea guvernului cu problemele pe care le are, ne va duce la o izolare clară față de toată lumea civilizată. Despre care din lederii europeni ați auzit dumneavoastră, și numai când e vorba despre o suspiciune de fapte penale asupra lui, să nu își dea demisia de onoare, dar decum să înceapă urmărirea penală în cazul său, cum este situația lui Victor Ponta.

Unul lucru este foarte clar. Premierul nu este suspicionat, la el a început urmărirea penală.

Nu este înainte de începere, că te cercetează, te întreabă și dupa aia îți dă NUP. (n.r. Neînceperea Urmăririi Penale). La el a începu urmărirea penală. E într-o fază foarte avansată a procesului penal. Decii urmează trimiterea în judecată, după începerea urmării penale. La Victor Ponta sunt două faze. Urmărirea penală pentru ceea ce a făcut ca și avocat și urmărirea penală pentru ce a făcut ca și prim ministru. El vrea măcar partea aia să o salveze (n.r. cea de premier). Fiindcă acolo trebuie să ajungi în camera Deputaților sî îi ridice imunitatea. Și astfel, bazându-se pe majoritatea pe care o are, să se salveze să primească NU la cerea Ministrului Justiției, adică să nu poată fi cercetat penal pentru faptele pe care le-a făcut”.

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că liberalul Teodor Atanasiu se află, eventual, înr-un conflict de interese

„Mi-e jenă să vorbesc despre colegii din Opoziție, din PNL. Cel care, eventual, se află în conflict de interese este domnul Atanasiu, care cel care i-a semnat contractele domnului Șova și după aceea l-a votat votat ca ministru în Guvernul USL sau mă rog care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu”, a declarat premierul Victor Ponta.

Pe numele lui Victor Ponta procurorii DNA au început oficial urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi de spălare de  bani,  în dosarul Turceni – Rovinari. Este vorba despre fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale a lui Ponta şi pentru conflict de interese.

Articol în curs de actualizare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea