VIDEO| Surpriză pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: A început montarea parapeților metalici

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Surpriză pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: A început montarea parapeților metalici

Grecii de la Aktor au crescut mobilizarea pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, se lucrează pe aproape toate porțiunile: la rigole, terasamente, așternere balast stabilizat, asfaltări, structuri și nu în ultimul rând au început să se monteze parapeții metalici.

La km 20,5 unde autostrada supratraversează drumul național a fost suprabetonată integral toată structura, iar la km 22,5, la Oiejdea se lucrează în aceste zile la suprabetonare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În apropierea viitorului nod rutier Teiuș, la ultima supratraversare importantă care mai trebuie realizată pe acest lot, pasajul peste calea ferată, s-a lucrat la executarea forajelor, urmând să se ridice ultimii piloni pentru a putea fi montate și fixate grinzile metalice. La această supratraversare importantă, ca de altfel la toate structurile de pe lotul 2, lucrează firma Retter, grinzile metalice fiind deja depozitate în apropierea căii ferate.

Aktor a reușit să asfalteze toată zona de jos a orașului Teiuș până aproape de Rădești, o porțiune de 4,2 km fiind renumită în anii trecuți pentru bălțile omniprezente din cauza pânzei freatice ridicate.

Surpriza de pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda o reprezintă faptul că s-a început montarea tablierului metalic, acesta fiind montat pe mai bine de un kilometru, de la km 29 până dincolo de km 30. O mare parte din parapeți au fost aduși și depozitați în organizarea de șantier pe care Aktor o are la Beldiu.

În zona podului de la Rădești, podul peste râul Mureș este suprabetonat integral și a fost refăcut terasamentul.

Între km 36 și 37 se lucrează la rigole, iar în apropiere, la km 38 se așterne balast stabilizat.

La viitorul pod peste râul Mureș de la Sâncrai se lucrează la suprabetonare, iar între km 41 și 42, la limită cu lotul 3 s-a turnat asfalt. În prezent pe lotul 2 este turnat asfalt pe circa 18 kilometri din cei 24,5 cât are acest segment de autostradă.

Toamna, pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, Aktor e puțin mai grăbit față de cum ne-a obișnuit în ultimii ani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Bujie 23 octombrie 2020 at 16:37

Pacate amarate… Cine-i tine p-astia in brate de atatia ani? Nici in 2022 n-or sa fie gata maimutoii astia! Multumim PSD si celor care au luat mita in CNAIR!

Ioan Mihut 25 octombrie 2020 at 22:35

Se vede ca s-a intensificat lucrul. Guvernul a alocat sume suplimentare in investitii. Care este insa termenul de timp, in care vom putea circula pe acest segment?

Comentariile sunt oprite