Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Surpriză pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: A început montarea parapeților metalici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Surpriză pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: A început montarea parapeților metalici

Grecii de la Aktor au crescut mobilizarea pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, se lucrează pe aproape toate porțiunile: la rigole, terasamente, așternere balast stabilizat, asfaltări, structuri și nu în ultimul rând au început să se monteze parapeții metalici.

La km 20,5 unde autostrada supratraversează drumul național a fost suprabetonată integral toată structura, iar la km 22,5, la Oiejdea se lucrează în aceste zile la suprabetonare.

YouTube video

În apropierea viitorului nod rutier Teiuș, la ultima supratraversare importantă care mai trebuie realizată pe acest lot, pasajul peste calea ferată, s-a lucrat la executarea forajelor, urmând să se ridice ultimii piloni pentru a putea fi montate și fixate grinzile metalice. La această supratraversare importantă, ca de altfel la toate structurile de pe lotul 2, lucrează firma Retter, grinzile metalice fiind deja depozitate în apropierea căii ferate.

YouTube video

Aktor a reușit să asfalteze toată zona de jos a orașului Teiuș până aproape de Rădești, o porțiune de 4,2 km fiind renumită în anii trecuți pentru bălțile omniprezente din cauza pânzei freatice ridicate.

Surpriza de pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda o reprezintă faptul că s-a început montarea tablierului metalic, acesta fiind montat pe mai bine de un kilometru, de la km 29 până dincolo de km 30. O mare parte din parapeți au fost aduși și depozitați în organizarea de șantier pe care Aktor o are la Beldiu.

YouTube video

În zona podului de la Rădești, podul peste râul Mureș este suprabetonat integral și a fost refăcut terasamentul.

YouTube video

Între km 36 și 37 se lucrează la rigole, iar în apropiere, la km 38 se așterne balast stabilizat.

La viitorul pod peste râul Mureș de la Sâncrai se lucrează la suprabetonare, iar între km 41 și 42, la limită cu lotul 3 s-a turnat asfalt. În prezent pe lotul 2 este turnat asfalt pe circa 18 kilometri din cei 24,5 cât are acest segment de autostradă.

YouTube video

Toamna, pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, Aktor e puțin mai grăbit față de cum ne-a obișnuit în ultimii ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea