VIDEO. Stațiunea Arieșeni, destinația ideală de schi din inima Apusenilor

Dacă vreți să vă reîncărcaţi bateriile în inima munţilor, Digi24 vine cu o recomandare: staţiunea Arieşeni, aflată la limita dintre judeţele Alba şi Bihor. În zonă este zăpadă din plin, schiorii și amatorii de snowboard au la dispoziții pârtii dedicate, iar cei dornici de plimbări pot străbate trasee mai puțin dificile. După atâta osteneală pe munte, turiştilor li se oferă o gustoasă mâncare ardelenească în pensiunile moderne din zonă.

Cele două pârtii de la Vârtop-Arieșeni sunt pline în această perioadă. Sute de turiști și-au pus clăparii, schiurile sau snowboard-urile și se bucură de vremea perfectă.

„Aici, la Vârtop, turiştii au parte de două pârtii, una de mari dimensiuni de aproximativ 900 de metri, iar a doua de doar 500 de metri pentru care de regulă optează copii sau schiorii amatori. E zăpadă din plin, iar tot aici există un telescaun, preţul unei urcări fiind de 7 lei”, a transmis Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

Și echipamentele de schi pot fi închiriate pentru prețuri modice de la magazinele aflate la baza pârtiilor.

Începătorii pot apela la serviciile instructorilor de schi. O ședință de o oră costă 80 de lei. După câteva ședințe, oricine poate schia fără probleme, dau asigurări instructorii.

În schimb, cei pasionaţi de plimbări montane au la dispoziţie un traseu fără pante abrupte. Acesta pornește din centrul staţiunii Arieşeni și face legătura cu vârful Bihorul, cu o diferență de nivel de 900 de metri. Drumul le oferă turiștilor peisaje de o frumusețe aparte.

„Pornind pe acest traseu, turiştii trebuie să parcurgă 12 kilometri până pe vârful Bihorul. Un traseu lung, dificil, mult mai uşor de practicat în sezonul cald. Totuşi cei care se încumetă să urce pe acest drum acum, iarna, trebuie să deţină maşini de teren dotate cu lanţuri, dar şi un echipament de protecţie”, a explicat Claudiu Mihuţ.

După o zi pe pârtie sau pe traseele montane, turiștii se pot relaxa la pensiunile din stațiune. Acolo, proprietarii îi întâmpină cu produse tradiționale.

„Facem şi ciorbe cu tente ungureşti – bobgulaşul care are o trecere fantastică, însoţit de murături, de ardei iute pus tot de noi, tochituri ardeleneşti, adică nişte cârniţă de porc cu ceafă afumată, cu salam, cu cârnat”, spune Maria Stegerean, administratorul unei pensiuni.

De pe masă nu lipsesc pălinca, vişinata sau afinată, produse de localnici.

O noapte de cazare în această perioadă la Arieşeni costă între 160 şi 200 de lei.

Sursa Digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Nelu 5 februarie 2018 at 11:12

Este o zona foarte frumoasa. Dar din pacate lipseste cu desavirsire mina unui om gospodar. Arieseniul ar putea deveni statiune daca ar avea o administratie care sa se implice in dezvoltarea acesteia.

Hucho 5 februarie 2018 at 17:59

1.drumul de 12km spre varf e interzis iarna. Riscuri : Caini de stana,lupi,inzapezire etc
2.plimbari printre pensiuni, pe deal nu poti face din cauza gardurilor ce ingradesc proprietatile-curtile si gradinile satenilor
3.zapada nu e din belsug, e putina si moale, cu apa
4.mancarea gatita gasesti greu la pensiuni, aproape toti scot caserole de la congelator cu diferite ciorbe etc si le decongeleaza la microunde.
Bauturile la pensiuni sunt falsificate cu alcool de la sarbi
5 si cam atat.
Restul descoperiti acolo, daca mergeti

bogdan 5 februarie 2018 at 22:37

Foarte primitoare 15 lei pt parcare. 1 leu pt wc iar pt telescaun 10 lei urcarea

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...