VIDEO SPECTACULOS| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, la ora ”monștrilor” de metal: Tablierul unui pod de 280t, ridicat, translatat 100 m și montat la o supratraversare la Alba Iulia Nord

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, la ora ”monștrilor” de metal: Tablierul unui pod de 280t, ridicat, translatat 100 m și montat în zona viitorului nod rutier Alba Iulia Nord

Astăzi, la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord al autostrăzii Sebeș-Turda, lotul 1, mai precis la supratraversarea pe care DN 1 o va avea la autostradă, are loc o operațiune complexă de ridicare, translatare și montare a unui pod metalic de 280 de tone. Operațiunea este o adevărată ”defilare” a ”monștrilor” de metal, întregul angrenaj implicat, adica macaraua cu superlift, sistemul de ridicare și tablierul metalic având împreună o greutate totală de 1150 de tone!

Pizzarotti, antreprenorul general al lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda a mai ridicat și montat astfel de structuri metalice pe acest segment de autostradă: la 2 supratraversări ale autostrăzii A1 la viitorul nod rutier Sebeș, în zona Lacrăm și la Alba Iulia Nord, dar precedentele ridicări nu au fost atât de complexe. Astăzi, o structură metalică cu o greutate enormă, de 280 de tone a fost dusă în ”marș” pe o distanță de circa 100 m și fixată pe poziție.

ELIT

Tablierul metalic de 280 de tone (podul metalic) de tip COR-TEN, un oțel special, rezistent la intemperii și la coroziune a fost realizat de către firma italiană MAEG, societate renumită pentru astfel de structuri.

Structura metalică este ridicată cu o macara pe șenile tip Liebherr 1600-2 (600 tone) de la Deme Macarale, echipată cu superlift. ”Monstrul de metal” a pornit în ”marș” pe o distanță de circa 100 m pe un parcurs stabilit și special pregătit cu traverse, la finalul cursei, podul metalic (tablierul) fiind amplasat și fixat pe poziția finală între culeele viitoarei supratraversări pe care DN1 o va avea la autostrada A10.

La operațiunile de ridicare, translatare și fixare pe poziție a impresionantei structuri metalice participă muncitori de la Pizzarotti, Maeg și Deme.

Facebook Twitter Google+ YouTube