Ziarul Unirea

VIDEO| Se înființează Poliția Animalelor: Se poate intra în locuințe fără acceptul proprietarilor, dacă animalele sunt în pericol. Anunțul lui Marcel Vela

Într-o declarație de presă, Marcel Vela, Ministerul de Interne, a prezentat proiectul ordonanţei de urgenţă pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, fiind vizată înființarea Poliției Animalelor. Astfel, conform proiectului, polițiștii pot intra în orice casă sau sediu de firmă, fără acceptul propritarilor, dacă sunt semnalate fapte de cruzime împotriva animalelor, a precizat Vela.

ELIT

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, susține o declarație de presă având ca temă proiectul Ordonanței de Urgență pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 25 august 2020

”Instituim obligația Consiliilor Județene de a asigura serviciu public de adăpostire a animalelor. Animalele pot fi dat în custodie temporară unor organizații neguvernamentale.

Se instituie dreptul polițiștilor de a pătrunde în domeniul, locuința dau domiciliul oricărei persoane, fără acceptul lor, dacă se indică faptul că în acel spațiu se află animale în pericol.

Este un privilegiu că eu sunt cel în mandatul căruia s-a înființat Poliția Animalelor.”, a declarat Marcel Vela.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419