Ziarul Unirea

VIDEO: Scene apocaliptice după o ploaie torențială în luna august, pe o stradă din Alba Iulia. Petiție pentru soluționarea problemelor legate de canalizare, semnată de circa 40 de localnici

După fiecare ploaie torențială, scenariul din municipiul Alba Iulia este același: apa curge șiroaie pe străzi, curțile, pivnițele sau chiar casele oamenilor sunt inundate, circulația este îngreunată sau chiar oprită.

ELIT

O ploaie torențială căzută în luna august a inundat mai multe străzi din Alba Iulia, printre care și strada Primăverii. Strada s-a umplut rapid de apă, sistemul de canalizare nemaifăcând față, iar apa a acoperit în întregime strada.

Aşa cum se întâmplă la fiecare ploaie mai puternică: străzile din municipiu se inundă. Mai grav este că apa intră şi în beciurile oamenilor, dar şi în curţi. De vină este canalizarea stradală, iar imaginele filmate de locuitorii de pe strada Primăverii arată că riscul ca apa să le pătrundă și în case este foarte ridicat.

Locuitorii de pe strada respectivă și nu numai au tras o sperietură zdravănă când în urma unei ploi torențiale căzută în luna august aceasta a devenit aproape inutilizabilă pentru oameni și autoturisme. Oamenii s-au mobilizat și au încercat să scoată singuri apa din curți și pivnițe dar situația nu este deloc una prea fericită.

Joi după-masa, mai mulți cetățeni din Alba Iulia s-au întâlnit în parcul din fața Prefecturii Alba, și au semnat o petiție pentru rezolvarea problemei canalizării de pe străzile din Alba Iulia, care se inundă adesea după ploi torențiale.

Prin petiție, oamenii cer efectuarea unor lucrări de reparații a sistemelor de canalizare aflate pe străzile inundate în ultimii ani, dar și comunicarea datei până la care vor fi rezolvate. De asemenea, ei cer comunicarea tuturor comunicarea măsurilor tehnico-administrative luate de primărie și operatorul de sericii apă potabilă și canal APA CTTA Alba, dar și dacă există proiecte de reparații a sistemelor de canalizare, în curs de efectuare.

La întâlnire au fost prezenți cetățeni de pe străzile Plevnei, Iașilor, Oituz, București, Florilor, Libertății, dar și din alte zone afectate de inundații, din cauza sistemelor de canalizare care se blochează.

Urmăriți mai jos imagini filmate pe strada Primăverii după o ploaie torențială.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Porumbar 16 septembrie 2017 at 21:02

Intr-un oras smart apele de ploaie se scurg wireless doar ca albaiulienii astia enervanti nu vor sa inteleaga.

Marius 17 septembrie 2017 at 7:56

Poate lumea nu stie, dar asa trebuie sa fie intr-un oras SMART.
Cu siguranta asta nu e totul, un oras SMART are mult mai multe de aratat din acest punct de vedere.

Apocalipsa lui Rika 17 septembrie 2017 at 11:43

Foarte bine , vreti un oras smart ? Votati Hava Mafiotul 😉 vio trage la fiecare pe rand =]]

Mitica 17 septembrie 2017 at 14:03

Stupid. Care-i rostul pentru care vorbim acum de ploile TORENTIALE din august?
Torential = cu debit mare si cu durata scurta, vijelios. (Dictionarul Explicativ al Limbii Romane)

Comentariile sunt oprite