Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Scandalul conferinţei „Dr. Rath” la Alba Iulia, “expediat” de directorul DSP Alba la Ministerul Sănătăţii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Conferinţa Fundaţiei „Dr. Rath” s-a ţinut. Avertismentul dat de DSP Alba nu a avut niciun efect

După scandalul iscat ieri la Alba Iulia legat de desfăşurarea conferinţei “Dr. Rath” cu tema „Cancer: Faci chimioterapie sau iei vitamine?”, astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor, Horea Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba nu a reuşit să suspende conferinţa aşa cum anunţase iniţial, aceasta având totuşi loc, în prezenţa a peste 100 de persoane, dar cu o întârziere de circa  45 de minute.

 

Întrucât presa nu a avut acces în sală, ci eventual ca simpli participanţi (nu am avut voie să fotografiem sau să înregistrăm conţinutul conferinţei) vă redăm mai jos declaraţia directorului DSP Alba, Horea Timiş:

„Fundaţia nu ne-a putut prezenta niciun act justificativ, niciun document, iar noi am făcut o informare către Ministerului Sănătăţii, care va fi transmisă de urgenţă mâine pentru a se lua o decizie. Conferinţa are loc, dar din punctul nostru de vedere este neoficială. Aşteptăm un punct de vedere de la Ministerul Sănătăţii, noi am întocmit un proces verbal de constatare în care am emis un avertisment către repezentanţii organizaţiei,  aceştia au refuzat să se legitimeze şi să semneze acest proces verbal”

 Iată mai jos şi conţinutul procesului verbal întocmit de către reprezentanţii DSP Alba:

„În urma informaților din presă ne-am prezentat la adresa menționată și am constatat următoarele: Conținutul afișului publicitar încalcă prevederile legale ale ultimului ordin al ministrului sănătății 1069/2007, art. 6, alin 2 și HG 857/2011, art. 4, litera D. Reprezentanții Fundației nu au prezentat niciun act al Fundației organizatoare, sau orice alt document care să ateste situația juridică. Reprezentanții Fundației au refuzat colaborarea în ceea ce privește întocmirea prezentului proces verbal. Am ridicat o probă, un afiș publicitar al conferinței, și am sancționat Fundația organizatoare pentru încălcarea ordinului ministrului și HG mai sus menționate, cu avertisment conform legii. Recomandare: înlăturarea afișului publicitar și respectarea ordinului ministrului 1069/2007. Răspunde reprezentantul Fundației din partea României. Cele constatate vor fi transmise Ministerului Sănătății”

După discuţiile purtate cu reprezentanţii Fundaţiei Dr. Rath şi  întocmirea procesului verbal, Horea Timiş a intrat în sală pentru a urmări conferinţa şi a se lămuri dacă aceasta încalcă prevederile legale din domeniul sănătăţii. La final, directorul Timiş ne-a declarat că “s-a convins că a avut dreptate şi că va continua demersurile la minister”.

 Deocamdată, în faţa presei, reprezentanţii Fundaţiei Sănătăţii „Dr. Rath” au spus doar atât: “No comment”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea