VIDEO/ Șanțurile Cetății Alba Carolina – transformare SPECTACULOASĂ. Vezi cum arătau Șanțurile Cetății Alba Carolina în 2007 și cum arată acum

cetate1Despre schimbările produse în ultimii ani în Alba Iulia, în principal în Cetatea Alba Carolina care a fost supusă, cu ajutorul unor proiecte europene, unui intens proces de reabilitare, s-a scris, s-a vorbit și s-a comentat foarte mult.

Unii apreciază transformarea prin care a trecut Cetatea și consideră că a ajuns la un stadiu în care poate reprezenta un adevărat ”magnet” pentru turiști, alții, dimpotrivă, consideră că ”mai mult s-a stricat”, criticând în principal dispariția unor zone verzi.

Pentru a face diferența între felul în care arătau Șanțurile Cetății Alba Carolina înainte de începerea lucrărilor și cum arată în prezent vă invităm să priviți imaginile de mai jos și să vă spuneți părerea: când era mai bine – atunci sau acum?

Precizăm că filmul a fost postat pe Youtube în data de 6 august 2007. iar galeria foto conține imagini surprinse recent.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Aurelian 20 ianuarie 2014 at 20:54

In poza „Cetate 1(cea din titlu stanga)”, cred ca era „vizuina Piticului Atomic”, care si-a piedut-o prin „renovarea Cetyatii”, si cred ca Omul Marilor Vrajeli, de aceia ii atat de „catranit”, impotriva lui Hava si CETATII!

gadea si ciutacu 21 ianuarie 2014 at 14:11

Haide sa nu sarim calul. Nu cred ca albaiulenii contesta ca s-a renovat cetatea, nimeni nu poate face asta. Evident ca aratau groaznic santurile in perioada aceea. Ce s-a criticat pe buna dreptate se refera la distrugerea unor zone verzi (Parcul Custozza, zona verde de pe str. Mihai Viteazu, un sfert din Parcul Unirii, zone verzi de pe Mamut), in conditiile in care spre deosebire de alte orase stam prost cu parcurile si zonele verzi, pavare excesiva (se puteau face aceste restaurari fara a se pava peste tot in detrimentul vegetatiei), chiar si in santuri zonele pavate sunt foarte largi, puteau fi trasate niste alei pavate mai inguste si mai mult gazon si pomi pt a arata cu adevarat ca un parc din santurile cetatii cum se exprima Mircea Hava. Se mai contesta calitatea materialelor utilizate la restaurari cat si faptul ca unele culori si forme geometrice ale zonelor pavate contrasteaza cu aerul vechi al cetatii, fiind kitchioase de-a dreptul si nu in ultimul rand ca lucrarile de restaurare au costat enorm in conditiile in care deocamdata albaiulenii nu vad cum ar putea trai doar din turism. In rest, numai bine si sa avem cat mai multi turisti.

Carcotasul 21 ianuarie 2014 at 19:30

De cate ori citessc „deseurile”, tale imi aduc aminte de „pasarea pluvian”. Vad ca ai acelasi tip de hrana, „mananci” ramasitele ramase intre dintii „crocodililor”! Acum pe bune, daca nu faci alceva decat sa cauti „pete”, le poti gasi, si in soare!

gadea si ciutacu 21 ianuarie 2014 at 20:48

Ti-ai luat banii pe postare azi? Dar pastilele?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...