Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| România, pe locul 2 în Europa la rata transmiterii coronavirusului: Avertismentul deputatului Alexandru Rafila

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| România, pe locul 2 în Europa la rata transmiterii coronavirusului: Avertismentul deputatului Alexandru Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a susţinut joi că România are o rată a transmiterii coronavirusului de 1,26, fiind pe locul doi în Europa, după Slovacia. Motivul îl reprezintă faptul că majoritatea populației nu s-a vaccinat, a indicat reprezentantul României la OMS.

„E clar că România are o problemă majoră în raport cu celelalte ţări. Această transmitere se întâmplă la o populaţie care este protejată în mică măsură. Dacă noi avem 30-32% din populaţie vaccinată, la care se mai adaugă 10-15 procente maxim de persoane care au trecut prin boală, în mod evident mai mult de jumătate din populaţia ţării este vulnerabilă. Chestiunea asta înseamnă că această populaţie vulnerabilă este la risc să ajungă în spital, să facă complicaţii, să aglomereze secţiile de terapie intensivă şi să facă greu gestionabil sistemul de sănătate”, a afirmat acesta.

Lipsa oricăror măsuri şi recomandări pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus s-a datorat exclusiv alegerilor interne din PNL, a adăugat acesta.

„Eu sunt convins că lipsa oricăror măsuri şi oricăror recomandări (privind combaterea pandemiei – n.r.) şi oricăror exemple din partea celor care guvernează ţara, privind respectarea unor măsuri simple – cum ar fi distanţarea sau utilizarea măştii la evenimente publice – s-a datorat exclusiv nevoii de popularitate, s-a datorat exclusiv alegerilor interne în PNL, când era cool să te înghesui, era cool să nu porţi mască, să nu respecţi măsurile pe care le-ai recomandat de atât timp. Este impardonabil ca prim-ministrul sau alţi demnitari ai statului român sau şefi ai unor autorităţi locale să încurajeze transmiterea bolii”, a spus Rafila într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea