VIDEO| Razii anti-COVID-19: Controalele vor fi de severitate maximă. Anunțul premierului Orban

Paul Voicu - Primar 2020

Vineri, 10 iulie, în contextul creșterii ritmului de răspândire a infecțiilor cu noul coronavirus, premierul Ludovic Orban a afirmat că toţi angajaţii din instituțiile cu atribuţii de control vor ieşi din birou, iar verificările vor fi de severitate maximă, proporţional cu gradul de încălcare a regulilor.

„Mâine, la ora 9, avem conferinţa cu toţi cei implicaţi, inclusiv cu instituţiile de control, am decretat mobilizare generală, toţi angajaţii care au atribuţii de control vor ieşi din birou, vor efectua controale peste tot unde avem semnale clare că nu se respectă regulile de protecţie, controalele vor fi de severitate maximă, evident direct proporţionale cu gradul de încălcare a regulilor de protecţie sanitară”.

ELIT

Mihail David - 2020

Declarațiile premierului Ludovic Orban și ale ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după participarea la ceremonia de semnare a contractului de proiectare pentru drumul expres Tulcea-Constanța#LudovicOrban #LucianBode #DrumExpres #TulceaConstanta

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 10 iulie 2020

El a menţionat că nu mai poate accepta ca 90% dintre românii care respectă regulile să fie puşi în pericol de nişte oameni care nu le respectă.

“Nu putem să acceptăm să fie puşi în pericol cei 85-90 % dintre români care respectă regulile de către nişte oameni care nu respectă în mod deliberat sau poate ignorând pericolul, poate căzând în capcana propagandei nu respectă regulile. Un om care nu respectă regulile nu se pune numai pe el în pericol, ci pe ceilalţi. Un om dacă se îmbolnăveşte îi pune în pericol pe cei apropiaţi, familia, prietenii, colegii de birou pentru că dacă se îmbolnăveşte devine transmiţător al bolii şi o transmite către cei mai apropiaţi oameni. Nu putem accepta această situaţie”, a mai afirmat premierul.

El a mai declarat că obiectivul este limitarea răspândirii virusului.

“Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului, limitarea răspândirii virusului nu se poate face în condiţiile practic revenirii la aproape la normal. Ce mai sunt închise? Restaurantele din spaţii închise, unde să-mi fie cu iertat, deşi am avut discuţii din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie, competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatrele, cinematografele în spaţii închise, concerte simfonice, operă. Astea au rămas sub restricţii pentru că în general ele au fost încadrate ca risc epidemilogic , cu cel mai mare risc epidemiologic în zona roşie”, a precizat premierul.

El a menţionat că este greu să dai drumul la relaxare într-un domeniu când ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri.

“E foarte greu să mai iei o decizie să dai drumul la relaxare într-un domeniu atât timp cât noi ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri care ne îngrijorează şi ne determină la o acţiune foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toţi actorii instituţionali, atât din mediul public, cât şi din mediul privat”, a transmis Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...