Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Protestatarii AUR au intrat CU FORȚA în curtea Parlamentului și încearcă să intre în clădire. Intrările au fost blocate de SPP

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Protestatarii AUR au intrat CU FORȚA în curtea Parlamentului și încearcă să intre în clădire. Intrările au fost blocate de SPP

Susținători AUR au intrat în curtea Parlamentului și forțează intrarea în Senat, iar jandarmii sunt în fața ușilor pentru a încerca să îi oprească. Sute de oameni de află în fața clădirii.

Circa 100 de oameni sunt în curtea Parlamentului. SPP a blocat intrările în Parlament.

Deputatul PNL Gigel Știrbu a spus la Digi24 că mai multe mașini aflate în curtea Parlamentului au fost vandalizate.

Jandarmii încearcă să îi convingă prin dialog pe protestatarii AUR să plece din curtea Parlamentului.

„La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, transmite Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Circulația este blocată la Palatul Parlamentului, după ce aproximativ 1.000 de oameni, care nu au autorizație să protesteze, au ieșit în stradă pentru a cere parlamentarilor să nu adopte certificatul verde.

Oamenii nu poartă mască de protecție și nici nu respectă distanțarea. Ei scandează „Libertate” și „România, trezește-te”.

Printre protestatari sunt și mulți susținători ai AUR, partid parlamentar care se opune acestui certificat.

Copreşedintele AUR George Simion, care a transmis protestul live pe Facebook, a spus certificatul COVID este „ineficient” şi „neconstituţional”, iar protestul a fost organizat pentru a spune un „nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema”.

Protestul este supravegheat de jandarmi şi poliţişti, în contextul în care numărul maxim de persoane permise la astfel de manifestări este 100.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a spus la Digi24 că Jandarmeria „va lua măsuri pentru asigurarea ordinii publice la adunare și asigurarea unui climat de ordine publică”.

„Nu putem clasifica nimic din ce s-a întâmplat aici ca fiind un incident. Este în afara legii și vor fi luate măsuri în consecință. Legea prevede sancțiuni contravenționale, nu vom ezita să le aplicăm când vor fi constatate încălcări ale legii”, a spus el.

Iacob nu a vrut să dea detalii despre aceste sancțiuni.

„Să nu discutăm acum, să nu se înțeleagă că ar putea fi o formă de intimidare a celor care protestează”, a spus el.

„Nu știm cât va dura această adunare publică. Nu știm cât va fi traficul blocat. Legea prevede sancțiuni pentru organizatori și pentru participanți”, a mai spus el.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus la Digi24 că astfel de evenimente la care participă oameni care nu cred în existența virusului și nu respectă măsurile de protecție „devin focare de răspândire”.

„E suficient să fie câțiva dintre ei infectați și să fie pozitivi și răspândesc”, a spus Arafat.

În ceea ce privește certificatul COVID, șeful DSU spune că „Parlamentul e suveran și va decide cum va fi adoptată legislația”, dar că este nevoie de măsuri, mai ales în contextul răspândirii variantei Omicron, „Noi nu putem să zicem: lăsăți că va fi bine: Nu merge așa, trebuie anumite măsuri, ca să păstrezi un echilibru între măsurile sanitare și impactul economic, care trebuie să fie cât mai mic posibil”, a spus Arafat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea