Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| PROTEST al polițiștilor la Alba Iulia: „Suntem duși cu zăhărelul din 2018 cu aceste măriri salariale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PROTEST al polițiștilor la Alba Iulia: „Suntem duși cu zăhărelul din 2018 cu aceste măriri salariale”

Începând cu data de 13 decembrie polițiștii din România au trecut la cea de-a doua etapă de proteste, cu prezență fizică, ce se desfășoară în fața prefecturilor din toată țară, urmând ca pe data de 16 decembrie aceștia să fie prezenți în fața Ministerului Afacerilor Interne, iar în 17 decembrie, în fața celor trei partide politice aflate la guvernare.

Polițiștii din județul Alba au protestat astăzi, 15 decembrie, în fața Prefecturii nemulțumiți fiind de nerespectarea legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

„Astăzi polițiștii din penitenciar, alături de colegii de la Poliția Română, am ales să protestăm față de intențiile Guvernului de neaplicare a legii salarizării unitare, pentru această categorie de bugetari. Suntem singura instituție care nu beneficiază de aceste prevederi în raport cu alte categorii de bugetari. Solicităm și indexarea pensiilor militare, lucru care nu s-a întâmplat începând din 2020, precum și mărirea cuantumului normei de hrană și a normei de echipare”, a spus Pasc Daniel președinte al Sindicatului Liber din Penitenciarul Aiud.

YouTube video

„Ne aflăm aici pentru a protesta împotriva guvernanților, deoarece aceștia au intenția de a îngheța din nou legea salarizării. Această lege este din 2017, iar noi suntem singura categorie care este exceptată de la aceste creșteri salariale. Suntem duși cu zăhărelul din 2018 cu acește măriri, conform unei legi pe care guvernanții au votat-o. Ne-au fost promise măriri salariale în 5 etape, însă din 1 ianuarie 2021, aceste măriri au fost înghețate prin OUG. Avem semnale că guvernanții pregătesc un nou OUG pentru înghețarea salarizării care se aplică polițiștilor, armatei, pompierilor și jandarmilor. Nu ne vom oprii aici și împreună cu polițiștii de penitenciare vom continua protestelor în fața prefecturilor, a partidelor de guvernare și vom aplica în continuare avertismente scrise”, a spus Ovidiu Vâtcă, președintele sindicatului Europol, filiala Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea