Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Primarul Gabriel Pleșa, show de zile mari la Ziua Internațională a Romilor, de la Alba Iulia: A încins ringul de dans împreună cu Lucian Morgovan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Gabriel Pleșa, show de zile mari la Ziua Internațională a Romilor, de la Alba Iulia: A încins ringul de dans împreună cu Lucian Morgovan

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, s-a aflat luni după-masa în mijlocul comunității de romi din oraș pentru a sărbători Ziua Internațională a Romilor. Alături de el a fost si City Manager-ul Lucian Morgovan.

Citește și: LIVE VIDEO Ziua internaţională a romilor, sărbătorită la Alba Iulia: Premierea copiilor cu rezultate bune la școală și momente artistice

Evenimentul s-a desfășurat în zona Complexului Gheorghe Șincai, începând cu ora 17.00 și a cuprins o festivitate de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură, dar și câteva momente artistice cu participarea tinerilor de etnie romă din Alba Iulia.

Edilul de la Alba Iulia a încins ringul de dans alături de participanți, într-un show de zile mari. I s-a alăturat și Lucian Morgovan, care la rândul său a dansat împreună cu comunitatea de romi din oraș: ”Nu am putut rezista tentației să nu dansez, sa joc si eu cand am vazut cat talent pe o puștoaică de 5 ani. Este important să facă ceea ce simt pentru că este ziua lor”, a spus Gabriel Pleșa.

YouTube video

”O după-masă extraordinară, în inima cartierului Gheorghe Șincai, unde s-au și concretizat eforturile noastre investiționale, practic este o inaugurare, chiar dacă nu am recepționat încă această bază sportivă, culturală, dar am considerat că este locul cel mai propice să sărbătorim împreună cu comunitatea romă Ziua internațională a romilor. A fost o activitate frumoasă, m-a impresionat numărul celor care au venit cu mic cu mare, de la copiii cei mai mici până la oameni în vârstă. A fost și continuă să fie o atmosferă frumoasă.

Am premiat și continuitatea și excelența în învățare, pentru că este extrem de important să reducem abandonul școlar, iar copiii romi au început, datorită programelor cu bani europeni și datorită inimozității acestei echipe GAL, să reducă extrem de mult abandonul școlar și să apară rezultate la învățătură și asta ne bucură cel mai mult”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Gabriel Pleșa.

YouTube video

Primarul de la Alba Iulia a mai precizat că în următorii ani vor continua investițiile, mai ales în infrastructură, în cartierul Gheorghe Șincai. Ca premieră pentru zona respectivă, în urmă cu o lună, au fost ridicate primele titluri de proprietate, marea problemă a comunității din zonă: ”Dacă vom reuși să facem asta, vom vedea o altă față a comunității de aici”,  a concluzionat edilul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Mobilizare impresionantă la Sântimbru: Copii și mămici au lucrat cot la cot cu angajații primăriei și voluntari pentru amenajarea părculețului de joacă din Sântimbru Fabrică. ”Am făcut mai frumos, ÎMPREUNĂ!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare impresionantă la Sântimbru: Copii și mămici au lucrat cot la cot cu angajații primăriei și voluntari pentru amenajarea părculețului de joacă din Sântimbru Fabrică. ”Am făcut mai frumos, ÎMPREUNĂ!” Părculețul de joacă din Sântimbru Fabrică este de astăzi mai vesel și mai colorat. Astăzi, în a doua zi din Săptămâna Mare, reprezentanții Primăriei Sântimbru, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea