Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Primarul comunei Arieșeni, declarat incompatibil de ANI, este convins că justiția se va pronunța în favoarea sa

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vasile Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, declarat recent în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, a explicat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Alba, că inspectorii ANI s-au pripit în evaluarea făcută și că așteaptă ca instanța de judecată să își spună cuvântul.

ANI a constatat că Marin Jurj a exercitat simultan mai multe funcții, contrar prevederilor legale, aflându-se în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2010. Acesta ar fi deținut simultan, funcția de primar al Comunei Arieșeni și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, Jud. Alba, în cadrul S.C. Salubritate Apuseni S.R.L Astfel, potrivit ANI, primarul Jurj Vasile Marinnu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Edilul susține că inspectorii ANI nu au observat sau nu au luat în considerare faptul că reprezentantul Consiliului Local Arieșeni în cadrul Asociației și S.C. Salubritate Apuseni SRL a fost desemnat viceprimarul comunei, și nicidecum el, cum apare în raportul ANI. Fiind doar împuternicit să semneze în numele consiliului local, Jurj consideră că înştiinţarea primită conţine toate elementele, mai puţin faptul că a încălcat vreun articol din legea incompatibilităţii.

În acest sens, printr-o adresă înaintată ANI a cerut să i se comunice ce anume nu a fost respectat, însă deocamdată nu a primit niciun răspuns.

„Această comunicare conține toate elementele mai puțin faptul că am încălcat vreun articol din legea incompatibilității. Nu spune ce articol din lege am încălcat (…)

În primul rând, această societate nu este de interes privat, fiind înființată în baza hotărârii CL 61 din 2010, care aprobă actul de constitutiv al societății la care comuna Arieșeni este asociat. Din această societate fac parte mai toate comunele din Munții Apuseni. Prin această hotărâre, la articolul 2, în calitate de reprezentant a fost desemnat viceprimarul comunei. La articolul 3 am fost împuternicit să semnez, în numele consiliului local, actul constitutiv al societății”, a precizat primarul comunei Arieșeni.

Marin Jurj a declarat că în aceași situație cu a lui se află toți primarii care fac parte din Asociația Salubritate Apuseni, însă el este singurul care a fost cercetat și declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea