VIDEO| Premieră pe autostrada A10 Sebeș – Turda: Elis Pavaje a început asfaltarea pasajului rutier peste calea ferată de la Alba Iulia Nord

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Premieră pe autostrada A10 Sebeș – Turda: Elis Pavaje a început asfaltarea pasajului rutier peste calea ferată de la Alba Iulia Nord

Chiar dacă astăzi a fost dumninică, pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda a fost o zi plină, s-a lucrat în mod normal.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În zona Lancrăm, austriecii de la Strabag turnau ultimul strat de asfalt, același lucru făcându-l și Europexpress, în zona Cerbul Arini.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Citește și: VIDEO| Se DESCHIDE autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Se va putea circula de Ziua Națională, promisiuni ferme

Surpriza zilei a reprezentat-o pasajul peste calea ferată de la Alba Iulia Nord, unde firma Elis Pavaje a început asflatarea sensului de mers Turda – Sebeș. Supratraversarea de la Alba Iulia Nord va fi folosită, pe acest sens pentru încărcarea/descărcarea traficului de pe autostradă până va fi terminat tot nodul rutier Alba Iulia Nord. Practic, până la kilometrul 14,8 al autostrăzii se va circula normal, iar de aici se va reduce la o bandă pe sens, peste pasajul de cale ferată, descărcarea de pe autostradă urmând să se facă pe sensul Turda-Sebeș, trecând peste pasajul rutier până lângă actuala bretea pe care se ciculă în acest moment. Încărcarea traficului pe autostradă se va face din aceeași breatea pe care se circulă în momentul de față făcând dreapta pe pasajul rutier peste calea ferată.

Nodul rutier Alba Iulia Nord:

O problemă va fi pentru șoferii care vor dori să coboare de pe autostradă și să se întoarcă spre Alba Iulia. Aceștia vor trebui să facă dreapta spre Turda, până la sensul giratoriu de pe drumul national și, să se întoarcă, din nou, spre Alba Iulia, pe celălalt sens al bretelei pe care se circulă în prezent.

Întrucât nodul rutier Alba Iulia Sud va fi dat în circulație complet, șoferii care doresc să ajungă la Alba Iulia, e preferabil să folosească această descărcare de pe autostradă prin sensul giratoriu de pe centura Municipiului Alba Iulia. Ei pot să vireze dreapta și să intre în oraș pe la bariera de pe strada Mărășești sau ar exista varianta să vireze stânga spre Partoș, dacă Primăria Alba Iulia va respecta PUG-ul. Potrivit Planului Urbanistic General, în momentul în care s-ar deschide traficul pe autostradă, în Partoș ar urma să fie montat un sens giratoriu, iar șoferii care ar coborî de pe autostradă ar putea să intre în oraș prin această zonă, foarte repede și foarte ușor, fiind o alternativă pentru intrarea de pe strada Mărășești.

Așa cum a anunțat ziarulunirea.ro, există promisiuni clare din partea unor reprezentanți ai CNAIR că în 1 decembrie 2020, adică de Ziua Națională, se va circula pe autostradă între Sebeș și Alba Iulia.

Strabag și Europexpress – asfaltări:

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419