Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Platforma de stocare temporară a deșeurilor menajere din Alba Iulia, proiect de 310 000.00 lei, vizează obținerea acordului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Realizarea unei platforme temporare, în zona șoselei de centrură, care va deservi ca stocare temporara a deșeurilor menajere din municipiul Alba Iulia, pe o perioada limitată, proiect în valoare de 310 000.00 lei, vizează obținerea acordului de mediu.

Platforma va avea o perioadă de funcționare temporară, iar deșeurile vor fi stocate temporar, maxim 24 ore, în vederea transbordării acestora în container de capacitate mare și transportării către Depozitul Conform de la Târgul Jiu.

Capacitatea de stocare/transport a containerului mare este de 10 autogunoiere standard. Operațiunea de stocare/transbordare va folosi platforma propusă:

Este o platforma betonată, impermeabilizata cu aditiv de impermeabilizare, cu dimensiuni de 100 x 17.20 m, suprafață de 1720.00 mp.

Platforma va avea o infrastructură din șorțuri și pietriș cilindrat cu grosime de 50 cm, și o fundație tip radier, placă BA elicopterizata cu grosime de minim 20 cm.

Către spatele platformei și parțial în laterale, deci pe trei lături, platforma se va continuă un zid din BA, cu funcțiune de protecție și închidere, având înălțime de 150 cm.

Platforma va avea o pantă constanța de maxim 1%, cu scurgere către zona de acces. Va fi echipată cu sursă apă pentru curățare/spălare platforma.

YouTube video

Pe latura de acces, apele contaminate de pe platforma vor fi colectate în rigolă deschisă poziționată pe toată lungimea laturii de acces, rigolă carosabilă cu dimensiuni de 60 x 80 cm și care va deversa apele contaminate în bazin de retenție – bazin vidanjabil cu capacitate de 27 mc. propus pe amplasament.

Circuitul apei contaminate (levigat), va fi exclusiv pe fluxul: platforma betonată impermeabilă, rigolă carosabilă, bazin retenție, vidanjare și deversare la stație de epurare a municipiului Albă Iulia, fără a afecta pânză freatică de suprafață situată la adâncimea de 3.4 – 4.6 m.

Aleile carosabile din incinta vor fi balastate și cilindrate. Platforma va fi echipată și cu modul control, adică o cabina prefabricată cu dimensiuni de 150x150x240 cm. amplasată pe sol, pe un radier general. Pentru construcții (platforma și cabina) fundațiile vor fi de tip radier general.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea