Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| PLÂNGERE PENALĂ pe numele unei primării din Alba, din cauza unei gropi ilegale de gunoi. Se vor monta camere de supraveghere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PLÂNGERE PENALĂ pe numele unei primării din Alba, din cauza unei gropi ilegale de gunoi. Se vor monta camere de supraveghere

Reprezentații Gărzii de Mediu Alba au făcut o plângere penală pe numele Primăriei Orașului Baia de Arieș, din județul Alba, în urma unei descinderi la o groapă ilegală de gunoi aflată pe malul râului Arieș.

Controlul la depozitul ilegal de gunoi a fost făcut după ce un activist de mediu din zona Munților Apuseni, Radu Stoica, a făcut mai multe sesizări la primărie, iar administrația locală, în loc să ridice gunoiul, a preferat să îl îngroape.

Potrivit directorului Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, plângerea penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni pentru acoperirea gunoiului cu pământ și pentru incendierea deșeurilor.

Aceste fapte pot fi încadrate ca infracțiuni și sunt pedepsite cu închisoare de la trei la cinci ani. De asemenea, instituția ar urma să primească și o amendă.

„Oamenii erau obișnuiți să arunce gunoiul acolo”

Primarul din Baia de Arieș, Traian Pandor, susține că gunoiul în zona respectivă datează încă de la Revoluție.

„Situația este una neplăcută, suportăm consecințele acum. Oamenii erau obișnuiți să arunce gunoiul acolo. Cred că e perindat de la Revoluție”, a spus primarul orașului.

Acesta a completat că a trimis o echipă să ecologizeze zona, adăugând că, la scurt timp după ce Garda de Mediu Alba a fost în control, cineva a adus gunoi din județul vecin, Cluj, și l-a aruncat în zona respectivă. Angajații primăriei au găsit mai multe facturi între reziduurile aruncate și au sunat la persoana în cauză.

Primarul a spus că este din Cluj și că a plătit o firmă care să vină și să îi facă curat în apartament și să ridice gunoiul. Firma a ridicat gunoiul, dar a mers la Baia de Arieș și a aruncat gunoiul la groapa ilegală.

Se vor monta camere de supraveghere

Traian Pandor a mai afirmat că reziduurile în cauză au fost ridicate și duse la o groapă de gunoi. De asemenea, în zona respectivă vor fi montate camere de supraveghere și o barieră pentru a opri aruncările ilegale de gunoi.

Orașul Baia de Arieș este membru al Asociației Salubris Alba, care gestionează serviciul de salubrizare la nivel județean. Primarul afirmă că activitatea a fost scoasă la licitație publică, dar nicio firmă nu s-a prezentat, deoarece nu este rentabil în zona munților să se ridice gunoiul și să fie transportat la o groapă special amenanjată.

Halda ecologică de deșeuri a județului se află pe teritoriul comunei Galda de Jos, la peste o sută de kilometri de orașul din Munții Apuseni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea