Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Peștera Poarta lui Ionele și surprizele ei uimitoare: Cascadă superbă si lacul interior în a doua zi de Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peștera Poarta lui Ionele și surprizele ei uimitoare: Cascadă superbă si lacul interior în a doua zi de Crăciun

În inima Munților Apuseni, în comuna Gârda de Sus, județul Alba, se ascunde un colț de poveste subpământean – Peștera Poarta lui Ionele.

Cu o lungime impunătoare de 131 de metri și situată la o altitudine de 810 metri, această peșteră amenajată pentru turism devine o atracție de neocolit pentru cei pasionați de explorare și frumusețea naturii.

Cu o intrare marcantă, un portal de peste 10 metri înălțime, Peștera Poarta lui Ionele îți dezvăluie uimitoarele sale forme și cristale, oferindu-ți o experiență de neuitat. Iluminată cu grijă și dotată cu scări și podețe de metal, această peșteră devine accesibilă și pentru cei mai mici dintre vizitatori, făcând astfel turul subpământean o experiență captivantă pentru întreaga familie.

Pentru cei dornici să descopere secretele Peșterii Poarta lui Ionele,puteți  urma DN57 până în centrul comunei Gârda de Sus. De aici, parcurgeți aproximativ 3 kilometri pe un drum asfaltat ce urcă spre Ghețarul Scărișoara prin Cheile Ordâncușii. În apropiere, veți remarca o grota amenajată pentru picnic și o construcție de lemn acoperită cu sindrila. Ghidul Peșterii Poarta lui Ionele vă va conduce apoi în lumea subterană fascinantă.

YouTube video

Pe 26 decembrie 2023, Peștera Poarta lui Ionele ne-a surprins cu încă o minune subpământeană – un lac și o cascadă fermecătoare au luat naștere în interiorul peșterii. Acest nou spectacol al naturii adaugă un motiv în plus pentru a vizita această comoară ascunsă.

Citește și: Tradiții și sărbători religioase în a doua zi de Crăciun: Superstiții pe care românii le pastreaza din moși strămoși

Drumul de acces prin Cheile Ordâncușii este acum mai ușor ca niciodată, fiind accesibil cu orice tip de mașină. Echipa Peșterii Poarta lui Ionele vă așteaptă cu brațele deschise să descoperiți această minune subpământeană într-o excursie ce vă va încânta simțurile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea